phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:55
Домашні тварини - наші друзі і цілителі



Спілкування з братами нашими меншими приносить нам море позитивних емоцій. Сьогодні величезна кількість жителів великих міст, що живуть в напруженому ритмі і відчувають постійний стрес, все частіше заводять домашніх тварин. Виявляється, чотириногі друзі не тільки приносять радість, а й корисні для нашого здоров'я!
Дослідженнями зарубіжних вчених встановлено, що власники кішок, собак, папуг живуть на 4-5 років довше, ніж інші люди. Домашні тварини можуть полегшувати при будь-яких хвороб, а деякі - виліковувати повністю. Уже кілька років у світі активно розвивається "анімалотерапія" - наука про лікування за допомогою тварин. У США і Європі відкриваються спеціальні клініки, де лікування проводять пухнасті лікарі. Анімалотерапевти працюють в будинках пристарілих, дитячих лікарнях, реабілітаційних центрах і навіть армії США, а в аптеках Великобританії продаються "лікувальні" білі кішки.
Яким же чином домашні вихованці впливають на нас? Спеціальні дослідження показали, що у людини, яка гладить тварину, знижується частота пульсу і тиск, спадає напруга скорочених м'язів, настає загальне розслаблення мускулатури, поліпшується травлення. Виявляється, кішки і собаки - біоенергетики. Вони чітко розрізняють негативну енергію, яка виходить від хворого органа. Пухнастий екстрасенс безпомилково знаходить хворе місце, притискається до нього, муркоче й гріє. Згідно з результатами іншого дослідження, в кімнаті, де знаходяться домашні тварини, значно менше бактерій!
Лікарем для людини може стати будь-який чотириногий друг, незалежно від зовнішнього вигляду і породи. Головне - щоб ви його любили і піклувалися про нього. Тоді у відповідь на вашу любов він винагородить вас.

Собаки
Собаки заспокоюють, послаблюють напругу, рятують від серцевих нападів, стрибків тиску, головного болю, печінкових коликів, знімають больові синдроми при радикуліті та невралгії, виліковують запальні процеси. Незамінні при різних захворюваннях шкіри: їм під силу навіть трофічні виразки. Собаки рятують своїх господарів під час епілептичних припадків. Відчуваючи наближення нападу, вони підставляють себе під падаючого господаря, щоб він не вдарився об підлогу або меблі. Присутність собаки значно зменшує тривалість нападу і ймовірність небезпечних наслідків.
Психологи вважають, що собака, виражаючи відданість господареві, надає йому безумовну і неоціненну психологічну підтримку, яка навіть перевершує силу підтримки близької людини. Якщо ви займаєтеся важливою справою - будь то написання диплома, ремонт квартири або пошук роботи - присутність собаки допоможе вам впоратися із завданням і зберегти сили.
Лікування за допомогою собаки - цінна форма психотерапії, що сприяє поверненню хворого в реальний світ. Науково підтверджена важлива роль невербального спілкування з собакою - візуального контакту, дотики, міміки, жестикуляції. Завдяки цьому за кордоном собак використовують у психіатричних клініках для лікування хворих з розладами комунікації, які відмовляються від спілкування, повністю занурених у себе, а також при лікуванні глухих хворих.

Кішки
Кішки "прописані" при гіпертонії, ревматизмі, інфаркті міокарда, безсонні, виразці шлунка, гастриті, бронхіті, пневмонії, грипі, депресії, неврозах, нервових розладах. Кішки прикрашають самотність, заспокоюють, знижують артеріальний тиск. Їх біополе стабілізує роботу серця, знімає суглобові і головні болі, стимулює швидке загоєння травм, лікує внутрішні запальні захворювання.
Саме у кішок є дивовижна здатність лягати на те місце тіла, де виникла "проблема". Кішка відчуває, коли ви роздратовані або коли вам загрожує серцевий напад. Її нав'язливі ласки попереджають: у вашій енергосистемі відбувається збій, пора прийняти ліки.
Дослідженнями американських вчених було встановлено, що бурчання домашніх кішок - не просто приємний звук, а ефективний спосіб лікування! Бурчання кішок відбувається на частоті між 22 і 44 герц, а вібрації на цій частоті прискорюють процес регенерації клітин. Примітно, що ця частота також поліпшує стан кісткової тканини людини. Тому спілкування з домашніми кішками дійсно покращує стан здоров'я.
Кішки лікують людей, які страждають психічними захворюваннями, хворих, що проходять реабілітацію після травм, повністю або частково знерухомлених, пацієнтів наркологічних лікарень. Великою популярністю користується метод "котолікування" в школах - інтернатах для дітей із захворюваннями опорно-рухової системи.

Птахи
Пернаті друзі дарують енергію, заражають оптимізмом, тонізують. Спостереження за ними - прекрасний засіб від депресій і нервових розладів. Мелодійні голоси птахів позитивно впливають на психіку. Рекомендуються при інфаркті міокарда, неврастенії, нейродерміті, пороках серця.

Рибки
Акваріум - відмінний засіб при епілепсії, гіпертонії, істерії, стенокардії, лікування і в якості профілактики будь-яких нервових розладів. Від споглядання рибок ми отримуємо емоційну розрядку і відчуття спокою.

Домашні тварини та діти
Чотириногі друзі добре впливають на здоров'я і психіку дітей. Згідно з результатами досліджень, проведених педіатрами Мюнхенського університету, діти, які з перших місяців життя мали контакти з домашніми тваринами, рідше хворіють на астму та алергію. Є випадки, коли домашні тварини допомагали виліковувати дітей із затримкою розумового розвитку.
Собака - добра і товариська істота, і дуже швидко завойовує любов дітей. Вона рухається і постійно готова до гри. Для дітей до трьох років собака є найкращою живої іграшкою. Діти дошкільного віку вже цілком свідомо спілкуються і пустують із собакою. Після дев'ятирічного віку дитини собака сприяє розвитку хороших родинних відносин, а в підлітковому віці стає ефективним вихователем, рятує від можливого душевного дискомфорту і зміцнює психіку свого господаря.

Кішки - більш незалежні тварини, і спілкування з ними буде сприяти розвитку самостійності малюка і його повазі особистості інших людей.

Для того, щоб малюк і домашній вихованець по-справжньому подружилися, їм необхідно довіряти один одному. Заздалегідь поясніть дитині, що до чотириногого друга необхідно ставитися дбайливо і не можна ображати.
Спілкування з тваринами дозволяє нам зберігати зв'язок з природою. Доглядаючи за своїм улюбленцем, гуляючи і граючи з ним, ви лікуєте свої хвороби, підвищуєте імунітет, отримуєте повноцінний сеанс психотерапії і повертаєте відчуття повноти життя!
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 4179 | Додав: radymo | Теги: друзі, цілителі, домашні тварини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]