phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:52
Допомагають проти грипу й застуди такі 5 продуктів

5 продуктів, які допомагають проти грипу й застуди

Під час застуди та грипу слід їсти продукти, які сприяють зміцненню імунітету.

Лікувати вірусні захворювання медикаментами лікарі не рекомендують. Винятком є назальні краплі й жарознижувальне. Від хворих потрібно лише створити для свого імунітету умови, у яких він зможе сам перебороти вірус. Одною з таких умов є правильне харчування.

Перелік продуктів, здатність яких покращувати імунітет науково доведено, надав ресурс fitnessmagazine.com.

1. Цільнозернові вироби. Такі продукти сприяють підвищенню імунітету. Усе завдяки наявності в них великої кількості цинку.

2. Банани. Ці плоди багаті на вітамін В6. Він допомагає організму підтримувати життєві сили й покращує роботу імунної системи.

3. Гострий перець. Він містить у собі речовину, здатну проріджувати слиз у носових шляхах і тим самим полегшувати дихання. Їсти з таким перцем можна як перші, так і другі страви.

4. Батат, або солодка картопля. У цьому овочі багато вітаміну А, який допомагає організмові боротися проти вірусів та інфекцій. Їсти батат рекомендується в тушкованому або запеченому вигляді.

5. Часник. У його складі є особлива сполука, здатна блокувати інфекційний процес. Найкорисніше вживати часник слід у свіжому вигляді.

Раніше розповіли, як приготувати ефективний протизастудний чай. Для цього знадобиться куркума, корінь імбиру, чорний мелений перець, мед, а також звичайна кип'ячена вода, готовий зелений чай без цукру або молоко на вибір. Такий пряний напій володіє потужною протизапальною дією. Здатен стимулювати імунітет, полегшувати біль та налагоджувати травлення. Вживання його покращує стан шкіри, іде на користь серцю й судинам.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 697 | Додав: adminA | Теги: проти грипу й застуди, 5 продуктів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]