phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:08
Допоможе продовжити життя простий секрет
Тривале щоденне перебування в сидячому положенні позначається на здоров’ї негативно. Знижується тонус м’язів, працездатність, можуть розвинутися різні захворювання. Однак виявилося, все залежить від того, як сидіти.

Вчені досліджували, як тривалість життя пов’язана з частотою простої вправи – сидіння на підлозі і вставання з неї. Гіпотеза була в тому, що люди, які навантажують своє тіло таким комплексними вправами, живуть довше, і вона підтвердилася.

Тест на вставання

Дослідження було засноване на одному простому тесті. Більше двох тисяч учасників у віці від 51 до 80 років повинні були вставати з підлоги з сидячого положення зі схрещеними ногами. Допомагати собі руками не можна було. Ті, хто справлявся з цим гірше за інших, були в шість разів більш схильні до ранньої смерті.

"Добре відомо, що заняття аеробікою пов’язане з тривалістю життя, але наше дослідження також показує, що підтримка високого рівня гнучкості тіла, м’язової сили, відносини сили до маси тіла, а також хороша координація не тільки корисні для щоденних справ, але і роблять позитивний вплив на очікувану тривалість життя", – зазначив один з авторів дослідження, доктор Клаудіо Гіл Арауджо (Claudio Gil Araújo).

Проста рекомендація

Звідси рекомендація – по можливості кілька разів на день виконувати просту вправу – сідати на підлогу і вставати. Сидячи потрібно уникати сутулості. Шия повинна бути на одній лінії зі спиною. Все це поліпшить циркуляцію крові, дасть приплив енергії, зробить вас гнучким і готовим до руху.
Категорія: Спортивні поради | Переглядів: 155 | Додав: radymo | Теги: життя, продовження, секрет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]