phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:07
Допоможе знизити рівень цукру в крові мигдаль
горіх мигдаль Нещодавнє дослідження фахівців Університету Південної Австралії показало, що добавки з мигдалем допомагають знизити глікемічну відповідь та резистентність до інсуліну. Це дозволяє схуднути людям із надмірною вагою чи ожирінням.

На думку вчених, жменя мигдалю на день може збільшити почуття ситості, регулювання гормонів апетиту та зменшити "стрибкі" цукру в крові.

— Відомо, що люди, які їдять горіхи, такі як мигдаль, менше схильні до ожиріння. Ми хотіли зрозуміти, що такого особливого в мигдалі для здоров'я, — каже керівник дослідження, професор харчування Елісон Коутс.

Експерти припустили, що мигдаль позитивно впливає на гормони, що регулюють апетит. І захотіли зрозуміти, чи мигдальна закуска допоможе знизити подальше споживання калорій. Для цього вони провели дослідження за участю 140 осіб, середній вік яких складав 47 років. Усі вони мали надмірну вагу чи ожиріння.

Учасників розділили на дві групи, експериментальну та контрольну. Учасники першої їли щодня 30–50 натурального мигдалю, учасники другої — батончик мюслі з фруктами. Через 2 години після перекушування у всіх контролювалися рівні гормонів апетиту.

Як показали результати, у респондентів, які споживали мигдаль, рівень С-пептиду знизився на 47%. Цей компонент вказує на низьку реакцію інсуліну, що зменшує ризик цукрового діабету та серцево-судинних захворювань.

Крім цього, мигдаль знижує реакцію на глюкозу та резистентність до інсуліну. Впливає на гормон підшлункової залози, глюкагон, який сприяє насиченню та схуднення. А також на панкреатичний поліпептид, що знижує апетит та споживання їжі. Все це доказує, що мигдаль сприяє вивільненню інсуліну та кращому регулюванню глікемії.

Вчені зазначають, що регулярне споживання мигдалю допомагає контролювати вагу. До того ж 28 г мигдаля містить 4 г клітковини та 15 основних поживних речовин, у тому числі магній, калій, калій та вітамін Е, що робить цей горіх оптимальним продуктом для перекусів.

Результати дослідження були опубліковані у журналі Springer Ling.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 166 | Додав: radymo | Теги: цукор, мигдаль, кров, рівень, зниження | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]