phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:24
Допоможуть скинути вагу макарони
Паста та макарони не збільшує обсяг талії і стегон. Так вважають італійські дієтологи. Вони переконані, що спагетті - невід'ємна частина середземноморської дієти, яка вважається досить ефективною для зниження ваги.

Вчені оцінили результати дієт 23 тисяч італійців і з'ясували, що люди, які не відмовилися від спагетті, мають краще співвідношення обсягів талії і стегон. На думку дієтологів, поширене твердження про те, що макарони шкодять фігурі не більше ніж міф. У складі середземноморської дієти, багатої овочами і оливковою олією, спагетті не тільки не приводить до ожиріння, але навіть сприяють зниженню індексу маси тіла.

Учасники дослідження вели спеціальні щоденники про свої харчові звички, а також відповідали на питання в телефонних інтерв'ю. Дотримувалися традиційної середземноморської дієти, регулярно їли пасту, помідори, цибулю, часник, оливкову олію і сир.

Багато вчених вважають, що не варто "демонізувати вуглеводи". У той же час їх опоненти зазначають, що телефонні інтерв'ю не найкращий спосіб отримання наукових даних, до того ж учасники дослідження з'їдали вельми невелику порцію макаронів - 50-65 грамів в день. Вчені сходяться на думці, що ключовим фактором є кількість калорій. Якщо ви їсте багато овочів і оливкової олії, то трохи пасти навряд чи зашкодить фігурі.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 1154 | Додав: adminA | Теги: макарони, скинути вагу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]