phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:40
Допоможуть заповнити нестачу йоду в організмі ці продукти: список
Продукти, які містять йод необхідні організму для його захисту та підтримки у працездатному стані.

Симптоми дефіциту йоду в організмі: вас турбують регулярні головні болі, ви відчуваєте апатію, дратівливість, нервозність або швидко втомлюєтесь. Якщо нестачу йоду не поповнювати, поступово виникатиме аритмія, артеріальний тиск зростатиме, а рівень гемоглобіну знижуватиметься. Йод регулює діяльність ендокринної системи, а також впливає на стан волосся, шкіри, нігтів та зубів.

Перелік продуктів, найбільш багатих на цей мікроелемент

Горіхи

Цікаво, що за вмістом йоду горіхи перевершують багато інших продуктів рослинного походження. При перших симптомах нестачі йоду вашими помічниками стануть волоські та кедрові горіхи.

Йодована сіль

Це найпростіший спосіб заповнити нестачу йоду в організмі. У йодованій солі міститься 10-25 мг йодистого калію на кілограм солі. Важливо пам’ятати, що цей продукт зберігає свої корисні властивості лише протягом трьох – чотирьох місяців. Крім цього, йод майже повністю випаровується із солі при кип’ятінні. Зберігати йодовану сіль потрібно в сухому місці в закритому посуді.

Морепродукти

Морська риба, морські водорості та капуста, креветки, устриці, краби — все це має бути у вашому раціоні постійно, а не тільки тоді, коли ви вже зіткнулися з наслідками дефіциту йоду і почали бити на сполох. Морепродукти — одне з найбагатших джерел йоду.

Овочі

Особливо багаті йодом буряк, салат, редька, спаржа, морква, помідори, квасоля, картопля, шпинат, ревінь, капуста, горох, цибуля. Ці овочі на вашому столі – одна з умов міцного здоров’я.

Ягоди та фрукти

З цієї категорії можна виділити банани, чорну смородину, хурму, виноград, яблука, сливи, абрикоси та полуницю.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 130 | Додав: radymo | Теги: продукт, Нестача, йод, організм | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]