phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:17
Допоможуть зміцнити імунітет перед поверненням до роботи ці 7 речей

7 речей, які допоможуть зміцнити імунітет перед поверненням до роботи

Хоча карантин подовжили до 22 травня, з 11 травня заплановано послаблення і багато людей зможуть повернутись до роботи. При цьому, як і раніше, потрібно буде дотримуватись норм особистої гігієни, носити маску в громадських місцях, дотримуватись соціальної дистанції та вживати інших заходів перестороги.

Перш, ніж ми всі зможемо повернутись до звичного життя, експерти радять працювати над своїм здоров’ям та імунітетом, оскільки небезпека заразитись коронавірусом все ще існує, пише Жіночий світ.

Перш за все, нам необхідний рух. Навіть якщо спортзали залишаються закритими, це не повинно відштовхнути вас від занять спортом. Дієтолог Клариса Ленхерр пояснює: “Вправи сприяють циркуляції крові, мобілізують антитіла та білі кров’яні клітини, які відповідають за виявлення та знищення бактерій та вірусів”. Згідно з дослідженням, опублікованим у Британському журналі спортивної медицини, люди, які займаються спортом 5 і більше днів на тиждень, на 46% рідше хворіють на застуди, ніж ті , хто тренується лише раз на тиждень або не тренується зовсім. Медики радять дорослим виконувати вправи помірної інтенсивності принаймні 150 хвилин на тиждень.

Для нормальної роботи імунної системи нам необхідно пити достатньо води. Без неї організм не зможе вивести назовні шкідливі токсини та відходи життєдіяльності. Доктор Ленхарр не рекомендує зловживати кавою. Це може призвести до збільшення частоти сечовипускання і, як наслідок, зневоднення. Натомість обирайте чисту питну воду, а також трав’яні чаї.

Для зміцнення імунітету потрібно отримувати достатню кількість вітаміну D. Під час карантину ми були позбавлені можливості прогулюватись під сонечком, тож шкіра не могла виробляти вітамін D. Тому вся надія тільки на здоровий раціон, який має включати жирну рибу та молочні продукти. Ви можете приймати добавки з вітаміном D, але дослідження показали, що вони не такі ефективні, як вітамін D із харчових джерел.

Уникайте алкоголю. Так, алкоголь взагалі не приносить користі нашому здоров’ю, але під час пандемії зменшити його споживання особливо важливо. Дієтолог Джейн Кларк каже, що хоча вживання алкоголю вряди-годи не повинно впливати на наш імунітет, слід пам’ятати, що алкогольні напої роблять менш ефективними мікрофаги – першу лінію захисту нашого організму від бактерій та вірусів. Ті хвороботворні агенти, які пройшли через цей бар’єр, повинні нейтралізуватись лімфоцитами. Але алкоголь сильно скорочує їхню кількість.

Також доктор Кларк рекомендує їсти більше фруктів та овочів. Вона каже: “Однією з причин того, що фрукти та овочі так люблять дієтологи, є те, що вони містять безліч вітамінів та мінералів, які необхідні імунній системі для ефективної роботи. Найкраще буде включити їх до свого щоденного раціону. Якщо у вас проблеми з перетравлюванням великої кількості клітковини, приготуйте з них суп або рагу”.

Ще одна важлива для нашого імунітету річ – це здоровий сон. Дослідження давно показали, що нестача сну впливає на всі функції нашого організму. Постарайтесь дотримуватись режиму сну, уникати споживання важкої їжі та стимуляторів перед сном. Регулярно харчуйтесь протягом дня, аби уникнути коливання рівня цукру в крові, це також впливає на якість нашого сну.

Важливо попрацювати і над зниженням рівня стресу. За час карантину у нас було багато причин відчувати стрес – від обмеження свободи пересування до фінансових проблем. Підвищення рівня кортизхолу може призвести до виникнення запалень, а також зменшення ефективності роботи лейкоцитів, що робить людину більш сприйнятливою до інфекцій.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 393 | Додав: adminA | Теги: робота, 7 речей, імунітет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]