phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:03
Дослідження кашлю

Чому ми кашляємо

Кашель - це нормальний рефлекс для очищення дихальних шляхів від дрібних частинок, мікроорганізмів, слизу або їжі або напоїв, які випадково потрапляють в «неправильну трубу».

Але коли ми страждаємо від настирливого холоду або грипної інфекції, кашель набуває нового значення, про це пише UAMED у своєму ФБ.

Дослідження кашлю

У статті в журналі BMJ Open Respiratory Research професор Алін Моріс - керівник відділу респіраторної медицини в Центрі серцево-судинних і метаболічних досліджень медичної школи Халл-Йорк у Сполученому Королівстві - пояснює, наскільки важко вивчати кашель.

В той час, як вчені не можуть погодитися на один остаточний механізм, який викликає кашель, є кілька теорій, говорить професор. Запалення, пошкодження клітин і слизу. Віруси при застуді та грипі нападають на наші тіла через нашу носову підкладку. У відповідь на нашу імунну систему намагаються протистояти, відкриваючи ящик пандори з запальними хімікатами.

Проф. Моріс продовжує пояснювати, що, як відомо, людська риновірусна інфекція призводить до високих рівнів прозапальних молекул, таких як брадикінін, який також бере участь у виникненні ангіни - тахікініни, пептид, пов'язаний з геном кальцитоніну, і лейкотрієни.

Хоча вони відіграють важливу роль у боротьбі з застудою, деякі вчені вказують пальцем прямо на ці молекули як причину нашого кашлю. Пошкодження клітинної оболонки в наших дихальних шляхах є поширеним при інфекціях грипу і може бути причиною того, що ми, як правило, відчуваємо більш серйозні кашлеві припадки з грипом, ніж із застудою.

Виробництво слизу також поєднується з факторами, що обумовлюють провину, тому що, як відомо, стимулюють нервові рецептори. Це веде нас до суті кашлю: нервові закінчення в наших дихальних шляхах.

Блукаючий нерв і кашель

Кашель являє собою нейрональний рефлекс, опосередкований блукаючим нервом. Відповідальні нервові закінчення знаходяться на рівні нашої гортані або нижче в наших дихальних шляхах, і сигнали від кашлю повинні проникати так далеко в дихальні шляхи, щоб викликати симптоми.

"Найбільш поширена форма кашлю викликається інфекціями верхніх дихальних шляхів і не має користі для господаря" - Проф. Алін Моріс

Бенефіціари - це віруси, які в основному є причиною наших інфекцій. Вони використовують кашель, щоб поширювати своє потомство серед загального населення, а ми залишились платити ціну з ще одним кашлем. Доброю новиною є те, що більшість кашлів продовжуються протягом 3 тижнів, хоча деякі - відомі як поствірусний або постінфекційний кашель - можуть тривати до 8 тижнів.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 694 | Додав: adminA | Теги: кашель | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]