phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:44
Дослідження: прискорюють старіння людини самотність та депресія
самотність депресія Самотність та депресія прискорює старіння сильніше, ніж куріння. Порушення душевної рівноваги значно впливають на "біологічний вік" людини.

Міжнародна група вчених Стенфордського та Гонконзького університетів з компанії Deep Longevity, що розробляє алгоритми для продовження довголіття, вивчили дані майже 5 тисяч людей. Про це пише The Gurdian.

Дослідники з’ясували, що негативні почуття, які виникають під час депресії та самотності, додають до віку людини майже 1,7 року. Вони провели зв’язок між “біологічним віком” та душевною рівновагою людини.

Біологічний вік залежить від реального старіння організму, коли хронологічний – розраховується від дати народження.

Щоб скласти цифрову модель віку, вчені вивчали рівень холестерину та глюкози, артеріальний тиск, індекс маси тіла, функцію легень. Проте виявили, що на темпи старіння впливають не тільки вище названі фактори. Під час дослідження науковці виявили інший цікавий фактор.

“Психологічні чинники, такі як почуття нещастя чи самотності, додають до 1,5 року до біологічного віку. Турбота про своє психологічне здоров’я – це найбільший внесок, який можна зробити сповільненням темпів старіння”, – підсумували дослідники.

Також було з’ясовано, що курці старіють швидше на рік за своїх же ж однолітків. Ось сімейне життя уповільнює старіння на сім місяців.

Вчені сподіваються, що відкриття впливу цього чинника на біологічний вік допоможе наступним дослідженням щодо психологічного здоров’я людини та його впливу на старіння.

Отримані дані прокоментував професор психології та епідеміології Університетського коледжу Лондона Ендрю Стептоу. За його словами, потрібно проводити довготривале спостереження, аби підтвердити гіпотезу щодо залежності швидкості старіння від стресів.

Науковець називав малоймовірним той факт, що самотність чи депресивний стан можуть сильніше погіршувати здоров’я, ніж куріння. Оскільки аналізувалися дані, зібрані одночасно.

На думку професора, "важливо перевірити, чи здійснюються ці прогнози, повторюючи тестування протягом кількох років".
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 231 | Додав: radymo | Теги: старіння, людина, депресія, Самотність | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]