phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:03
Дослідження - в Україні кожен п’ятий підліток вейпер

 

Кожний п’ятий підліток в Україні вейпить, тобто користується електронними сигаретами, свідчать результати Глобального опитування молоді щодо вживання тютюну, повідомили в Українському центрі контролю над тютюном. Опитування проводилося за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я у 2017 році.

Так, загальний показник вейперів серед школярів – 18,4%. Це діти віком 13-15 років (22,6% хлопців та 14,0% дівчат).

“Такий високий рівень поширеності куріння е-сигарет серед підлітків є наслідком того, що відсутні будь-які законодавчі вікові обмеження щодо реалізації цих нових пристроїв. І водночас це є серйозною загрозою для здоров’я молодого покоління, адже в Україні немає державного контролю за вмістом та маркуванням електронних сигарет”, – пояснює голова правління ГО “Життя” Андрій Скіпальський.

Заступник Генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України звернув увагу, що куріння електронних сигарет створює ризики для здоров’я, особливо дітей та підлітків.

“Електронні сигарети з нікотином викликають залежність, негативно впливають на розвиток нервової системи. До складу рідин, якими заправляють е-сигарети, входять хімічні речовини та сполуки, які мають негативний вплив на здоров’я при чому не лише курців, але й людей, які вдихають ці випаровування”, – каже він.

За словами фахівців, використання е-сигарет підвищує ризики виникнення: серцево-судинних, онкологічних, легеневих захворювань; а також створює загрозу травматизму (сигарети вибухають), отруєнь рідинами для заправки е-сигарет.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 711 | Додав: adminA | Теги: україна, кожен п’ятий підліток вейпер, дослідження | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]