phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:20
Двотижневе вживання клітковини здатне покращити мікробіом кишківника - вчені виявили
Навіть нетривале вживання клітковини здатне покращити стан кишківника людини.

Вчені виявили, що двотижневе вживання клітковини здатне покращити мікробіом кишківника. Навіть нетривале вживання клітковини здатне покращити стан кишківника людини.

Згідно з дослідженням, проведеним дослідниками Каліфорнійського університету в Ірвіні, короткострокове втручання у щоденне споживання клітковини може значно змінити мікробіом кишківника і споживання поживних речовин. Дослідження було нещодавно опубліковане Американським товариством мікробіології, інформує Ukr.Media.

Харчові волокна складаються зі стійких вуглеводів, що містяться у фруктах, овочах і цільнозернових продуктах. Клітковина зберігається у нашій травній системі, і, хоча вона не засвоюється людьми, наші кишкові бактерії можуть перетворювати клітковину на коротколанцюгові жирні кислоти та інші побічні продукти, важливі для здоров’я людини.

Зараз звичайна людина у Північній Америці споживає менше 50 відсотків від рекомендованого рівня харчових волокон через зниження споживання рослинної їжі, оскільки оброблені харчові продукти стали більш поширеними. Дієта зі зниженим вмістом клітковини викликає занепокоєння у медичних працівників, оскільки низьке споживання харчових волокон може бути пов’язане з такими захворюваннями, як діабет II типу і рак товстої кишки.

Нові дослідження почали демонструвати, як мікробні зміни кишківника можуть побічно впливати на здоров’я людини.

«Нестача клітковини у промислово розвинених країнах призводить до виснаження наших кишкових мікробів з серйозними наслідками для здоров’я, які можуть бути пов’язані зі збільшенням захворюваності на колоректальний рак, аутоімунні захворювання і навіть зниженням ефективності вакцини та реакції на імунотерапію раку», — сказала Катрін Уайтсон, ад’юнкт-професорка молекулярної біології та біохімії, яка є співкерівником ініціативи UCI Microbiome Initiative.

Після втручання дослідники порівняли загальний бактеріальний склад за допомогою секвенування ДНК і виміряли вироблення коротколанцюгових жирних кислот за допомогою газової хроматографії. Дослідники виявили, що двотижневе втручання значно змінило індивідуальний склад мікрофлори кишківника, включаючи збільшення чисельності Bifidobacterium.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 347 | Додав: adminA | Теги: мікробіом кишківника, двотижневе вживання клітковини, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]