phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:30
Ефективний засіб хіміопрофілактики раку шкіри - сік броколі

Сік броколі названо ефективним засобом хіміопрофілактики раку шкіри, -- вчені

Американські дослідники з центру раку при університеті штату Арізона приступають до випробувань створеного ними лосьйону, головним компонентом якого є сік брокколі, смачного овоча, найближчого "родича" самої звичайної капусти. На думку вчених, сік з молодих пагонів брокколі особливо багатий глюкорафаніном. Це поєднання в людському організмі перетворюється на сульфорафан, потужний антиоксидант.

Вже доведено, що високий рівень сульфорафана в організмі значно зменшує ризик розвитку таких онкологічних захворювань як рак шлунку і рак молочної залози.

А нещодавно вчені зі штату Арізона виявили, що сульфорафан різко стимулює активність генів Nrf2 і Keap1, які мають здатність захищати клітини від окислювального стресу, викликаного вільними радикалами, і знижувати ймовірність переродження клітин в ракові.

"Ми вважаємо, що місцеве застосування створеного нами препарату з брокколі людьми зі слабким імунітетом значно знизить ризик розвитку у них різних форм раку шкіри ”, -- цитує УНН одного із співавторів цього дослідження професоар Селлі Дікінсон.

Як відомо в більшості випадків причиною раку шкіри є її надмірне опромінення ультрафіолетовими променями, що викликає появу в клітинах величезної кількості вільних радикалів.


Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1395 | Додав: adminA | Теги: засіб хіміопрофілактики раку шкіри, сік броколі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]