phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:42
Експерти - від нудьги справді можна померти

 

На думку психологів, існує кілька видів нудьги (можливо, більше ніж п'ять). Дослідження довели, що "неправильна" нудьга збільшує ризик ожиріння, куріння, алкоголізму, вживання наркотиків, еректильної дисфункції та передчасної смерті.

Зате "правильна" нудьга пов'язана з креативністю, психологічною стійкістю і щастям, розповідає The Daily Mail.

Вчені з Маастріхтського університету з'ясували: більшість людей воліли б нудьзі удари струмом. 69 добровольців знаходилися в лабораторних умовах. Протягом 15 хвилин взагалі нічого не відбувалося, але учасники могли бити себе струмом, використовуючи лабораторне обладнання.

Що нудніше ставало добровольцям, то вищою ставала ймовірність того, що вони будуть бити себе струмом. При цьому сила ударів теж зростала. Згідно з даними іншого дослідження, проведеного фахівцями з університетів Кента і Саутгемптона, нудьга підштовхує людей до переїдання.

Дослідники попросили 140 добровольців вести щоденник харчування і записувати настрій. Також вчені стежили за харчуванням добровольців за допомогою лабораторних тестів. Виявилося, коли учасникам було нудно, вони вживали більше калорій і частіше вибирали нездорову їжу з високим вмістом жирів, вуглеводів і білків.

Німецькі сексологи стверджують, що нудьга негативно відбивається на інтимному житті чоловіків. Дослідники проаналізували дані понад 1000 представників сильної статі, які перебували в романтичних стосунках. Аналіз показав: чоловіки, які страждали від нудьги, частіше стикалися з еректильною дисфункцією. Судячи з усього, нестача уяви знищувала сексуальне бажання у цих чоловіків.

А співробітники Університетського коледжу Лондона встановили, що від нудьги можна померти. У дослідженні взяли участь 7500 чоловік. В середині 1980-х років добровольців попросили щодня оцінювати, наскільки їм нудно.

У 1999 році вчені вивчили медичні записи і виявили: у людей з найвищими рівнями нудьги ризик передчасної смерті (особливо від серцевих нападів) виявився вищим, ніж у тих, кому ніколи не було нудно.

За словами фахівців, люди з високими рівнями нудьги нерідко курили, вживали алкоголь і вживали наркотики. Крім того, рівень інтелекту у них, як правило, був нижчий.

Але нудьга не завжди призводить до негативних наслідків. Так, доктор Санді Манн з Університету Центрального Ланкаширу каже, що хронічна нудьга небезпечна, а короткочасна може пробудити креативність.

Вчений Томас Гоєц з Констанцського університету, який виділив п'ять типів нудьги, вважає: байдужа нудьга змушує нас мріяти і мислити креативно.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: експерти, померти, від нудьги | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]