phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:18
Екзотика до ранкової кави - часник, м'ята і гарбуз

 

Кава - це те, з чого ранок починається у більшості жителів нашої планети. Але іноді навіть найкраща кава набридає і хочеться чогось незвичайного.

Пропонуємо вам урізноманітнити прийом ранкового напою і спробувати додати в нього трохи екзотики. Дивіться 5 незвичайних рецептів кави.

Кава з перцем

Інгредієнти:

- мелена кава

- горошина запашного чорного перцю

- сіль на кінчику ножа

- паприка на кінчику ножа (за бажанням)

- вода

Приготування:

Насипте в турку 2 чайних ложки кави, додайте горошину запашного перцю, трохи паприки і трохи солі, залийте холодною водою і поставте на вогонь. Зваріть каву, залиште в турці на 2 хвилини, потім налийте у велику чашку і подавайте.

Кава з м'ятою

Інгредієнти:

- мелена кава

- 2 листочки свіжої м'яти

- 1 паличка ванілі

- вода

- цукор за смаком

Приготування:

Насипте в турку кави за смаком, покладіть до неї паличку ванілі (якщо п'єте солодку каву, то відразу і додайте цукор) і варіть на повільному вогні, поки кава не почне підніматися. Приберіть на 2 хвилини з вогню, щоб "кавова шапка" осіла, і поверніть назад. Варіть до готовності.

Листя м'яти помийте і порвіть на маленькі шматочки, покладіть в чашку. Налийте в неї проціджену каву, добре перемішайте, залиште на пару хвилин, щоб м'ята віддала свій аромат напою, і пийте.

Пряний гарбузовий латте

Інгредієнти:

- мелена кава

- 300 грам гарбуза

- 60 мл молока

- 120 мл жирних вершків

- кориця, мускатний горіх, гвоздика або імбир — за бажанням

- цукор за смаком

- вода

Приготування:

Спершу зробіть гарбузовий сироп. Розігрійте духовку до 200 градусів. Зріжте з гарбуза шкірку, поріжте м'якоть на дрібні шматочки, розподіліть по деку в один шар і поставте в духовку на 15 хвилин. Після пюруйте гарбуз за допомогою блендера.

В гарбузове пюре додайте 200 мл води, корицю, гвоздику та інші спеції за смаком (можна все відразу) і поставте суміш на вогонь хвилин на 15. При варінні постійно помішуйте. Вийде густий тягучий сироп.

Зваріть каву, процідіть і вилийте у велику чашку. Додайте до нього гарбузовий сироп і половину молока. Вершки збийте в густу піну і викладіть в чашку. Насолоджуйтесь кращим напоєм листопада.

Кава з медом та часником

Інгредієнти:

- мелена кава

- 3 столові ложки меду

- великий зубчик часнику

- вода

Приготування:

У турку покладіть мед і доведіть до кипіння на повільному вогні. Часник натріть на тертці (можна дрібно порізати), додайте до меду, як слід перемішайте і ще раз доведіть до кипіння. Додайте каву за смаком і закип'ятіть суміш ще раз. Тепер залийте суміш холодною водою, добре перемішайте і варіть каву до готовності.

Важливо робити все швидко: додайте часник, як тільки закипів мед, всипайте каву відразу, як вони закиплять ще раз. Тоді всі непоєднувані інгредієнти стануть єдиним цілим.

Кава з кардамоном

Інгредієнти:

- мелена кава

- щіпка кардамону

- щіпка суміші перців

- щіпка меленої кориці

- ванільний цукор на кінчику ножа

- вода

Приготування:

Все просто: змішайте в турці каву і спеції, залийте водою і варіть до готовності.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 1130 | Додав: adminA | Теги: екзотика, часник, м'ята і гарбуз, ранкова кава | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]