phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:52
Електронний документ, з яким можна перетинати кордон, у Польщі для українців став доступним : всі деталі
  У Польщі для біженців з України став доступний електронний документ Diia.pl, який підтверджуватиме легальне перебування на території Польщі та дозволить подорожувати в межах Європейського Союзу, а також перетинати його зовнішні кордони.

У Diia.pl містяться основні дані про людину: ім’я та прізвище, номер PESEL, дата та місце народження, громадянство, фотографія.

Документ повністю аналогічний посвідці на постійне проживання.

Пише ЗМІ. Про це повідомляється на сайті уряду Польщі.

Якщо громадянин України або інший іноземець перебуває на території Республіки Польща законно (відповідно до Закону про допомогу громадянам України у зв'язку із війною у країні), то після офіційного повідомлення електронний документ Diia.pl для нього діє як дозвіл на проживання.

"Польща повідомила Європейську комісію про електронний документ, доступний для біженців з України – Diia.pl, як документ, що підтверджує їхнє законне перебування на території Польщі та дозволяє їм подорожувати в межах Європейського Союзу, а також перетинати його зовнішні кордони.

Це перша повністю цифрова посвідка на проживання в Європейському союзі", – йдеться у повідомленні.

Документ Diia.pl доступний всередині польської програми mObywatel.

Для його отримання необхідно:

Отримайте електронний підпис в одному з територіальних управлінь Польщі. Також вам видадуть номер PESEL. Скачайте на iOS або Android застосунок mObywatel. Дотримуйтесь вказівок, які будуть вказані у додатку.

Документ буде доданий після закінчення реєстрації та всіх перевірок автоматично. Його слід використовувати разом із дійсним проїзним документом для перетину зовнішнього кордону ЄС.

Він дозволяє пересуватися Шенгенською зоною протягом 90 днів за сумарний термін 180 днів. Це означає, що з "Дія.пл" українці, які прибули до Польщі після 24 лютого і легалізувалися у країні, можуть вільно виїжджати та повертатися до Польщі, до інших країн Шенгену та України.

У польському уряді називають Diia.pl першим повністю цифровим видом на проживання у ЄС. Детальна інформація про користування Diia.pl та активацію mObywatal доступна на сайті gov.pl.
Категорія: Туристичні поради | Переглядів: 347 | Додав: adminA | Теги: електронний документ, українці, деталі, Польща, перетин кордону | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]