phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

08:34
Фен-шуй: гармонія в будинку

Древня китайська наука Фен-шуй ("вітер-вода") розкриває таємниці взаємодії енергетичних потоків навколишнього світу з людиною і її житлом. Знання, набуті людством за багато століть, сконцентрувалися в цьому вченні у вигляді практичних рекомендацій щодо залучення і генерування життєвої енергії. Вчення Фен-шуй нерозривно пов'язане з даоськими традиціями і практиками, філософією І-Цзін. Фен-шуй являє собою джерело знань з управління енергією - це і дозволяє створювати навколо людини гармонійний простір, який благотворно відбивається на всіх аспектах її життя.

Ще в давні часи в Китаї зародилося вчення про невидимі енергії, які здійснюють на людину вплив - вони можуть чинити на неї гармонійний або деструктивний вплив. Принципи Фен-шуй допомагають коригувати і впливати на невидимі потоки життєвої енергії, використовуючи для цього природні елементи.

Концепція Фен-шуй ґрунтується на теорії п'яти елементів:

1. дерева;
2. вогню;
3. землі;
4. металу;
5. води.

Спеціальні практики Фен-шуй допомагають захистити будинок за допомогою предметів, які або символізують, або містять ту чи іншу стихію. При цьому кожен елемент має свою просторову локалізацію:

1. дерево - південний схід;
2. вогонь — південь;
3. земля - північний схід, центр і південний захід;
4. метал - захід, північний захід;
5. вода - північ.

Дерево виступає як символ початку розвитку, вогонь - як символ піку розвитку, земля означає стабільність, яка змінюється згасанням - метал, а потім і розчиненням - вода.

Практичним застосуванням Фен-шуй є вибір сприятливого місця для будівництва житла, планування його інтер'єру і призначення кімнат, а також коригування за допомогою сприятливих потоків енергії добробуту людини, її гармонійного співіснування з навколишнім світом. Система знань Фен-шуй взаємодіє і з іншими науками, наприклад, з архітектурою, психологією, астрологією, що дозволяє створити навколо людини максимально комфортні умови для гармонійного плину життя.

В основі Фен-шуй лежить поняття про те, що енергія може бути як позитивною, так і руйнівною. Переклад самої назви "Фен-шуй" - "вітер-вода" як не можна краще розкриває цю подвійність енергії, яку вода утримує і накопичує, а вітер переміщує. Правильне застосування законів Фен-шуй допомагає знайти оптимальний баланс і забезпечити спокійний плин енергії.

Гармонізація житла благотворно позначається і на відносинах людей, що живуть в цьому будинку. Якщо доброчинна, позитивна енергія знаходиться в достатку, а саме житло відрізняється правильним місцем розташування та плавним потоком енергії в ньому, то і відносини сімейної пари в такому будинку постійно будуть підживлюватися невидимими джерелами, що значно їх поліпшить і переведе на новий рівень.

За останнє десятиліття вчення Фен-шуй набуло великої популярності в західних країнах. Незважаючи на істотну різницю в східній і західній культурі, багато людей охоче долучаються до основних принципів Фен-шуй і слідують їм не тільки при плануванні свого будинку, але і в повсякденному житті.

У той же час фахівці з Фен-шуй наполягають, що основним його принципом є управління енергією, а не бездумне використання амулетів і сувенірних статуеток. Дані атрибути є більше частиною китайської міфологічної культури, а не Фен-шуй. Багато хто намагається самостійно вивчати цю повну знань і особливих принципів науку і зазнають невдачі. Після цього людина не тільки перестає вірити в Фен-шуй, але і на всіх кутах говорить про його неефективність.

Проте Фен-шуй не може бути ефективним чи ні, він є і він працює! Просто, як і в будь-якій іншій справі, домогтися гарних результатів при плануванні житла по Фен-шуй можна тільки під чуйним керівництвом фахівця з цього стародавнього вчення. В останні роки оголошення від фахівців з Фен-шуй можна зустріти мало не в кожному журналі або газеті, проте довіряти варто тільки фахівцям, які роками своєї практики довели істинність наявних у них знаннях, а також володіють умінням поєднувати давні принципи Фен-шуй до вимог системи узгодження будівництва і перепланування.

Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 607 | Додав: radymo | Теги: гармонія, Шуй, будинок, фен | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]