phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:23
Гінеколог - "цистит виникає через переохолодження організму або носіння трусиків-стрінгів"

 

Взимку, через холодну погоду запалення не рідкість. Тим більше у жінок. Найчастіше страждає статева система. Так як у них сечовипускний канал коротший, тільки 3 см, а міхур – об'ємніший, ніж у чоловіків. Вони легше "підчеплюють" хвороби. Близько 20 відсотків жінок за життя переносять цистит, запалення слизової оболонки сечового міхура, а у чоловіків буває в 0,5 відсотків.

"Жінкам протипоказано мерзнути. Всього 15 хвилин сидіння на холодній поверхні, обезпечуть циститом, - каже акушер-гінеколог Василь Порхун зі столичного пологового будинку №2.

- Його викликають бактерії, віруси та грибки. Найчастіше - кишкова паличка. З мікроорганізмами, які потрапили у сечовий міхур, імунітет бореться, витрачаючи всі сили. Але коли виникає додаткове навантаження: застуда чи менструація, імунна система перемикається на них. Так інфекція приживається в сечовому міхурі. Виникає запалення.

Хворобу провокують застуда, запори, зловживання гострими продуктами та алкоголем.

Носіння трусиків-стрінгів чи тісного одягу, що порушує нормальний кровообіг в тазу.

Хворобу також викликають мікротравми під час сексу.

Нерідко цистит починається під час вагітності. Це відбувається через гормональну перебудову організму.

У чоловіків цистит свідчить про цукровий діабет, простатит, чи сечокам'яну хворобу.

"Гострий цистит супроводжується частим сечовипусканням, з гострим болем в області сечового міхура та інколи з виділенням крові в кінці сечовипускання. Чим сильніше виражений запальний процес, тим частіше позиви на сечовипускання і тим гостріше біль. При важких формах людина може мочитися кожні 20 хвилин вдень і вночі. Тоді підвищується температура тіла, з'являється нудота, блювота".

Хронічний цистит може протікати з менш вираженими симптомами постійно. Виникає через незакінчене лікування.

"Якщо лікування буде комплексним, то одужання наступить через тиждень. Спочатку призначаються антибактеріальні та знеболюючи ліки. Хвора має лежати під теплою ковдрою. Прикладати грілку на низ живота. Пити багато рідини. У день — не менше двох літрів. Ніякої кави. Краще чай з молоком".

Допомагають журавлиний та чорничні морси. Ягоди мають сечогінний і загальнозміцнюючий ефект. Журавлина також містить кислоту, яка вбиває бактерії, що провокують запалення.

Підмивання теплою водою із розчинами для інтимної гігієни зменшує біль після сечовипускання.

Для профілактики циститу лікар радить жінкам не користуватися гігієнічними тампонами.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1172 | Додав: adminA | Теги: трусики-стрінгі, цистит, переохолодження організму, гінеколог | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]