phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:18
Глаукома


   "Ураження судин очного дна сітківки, або ретинопатія різного ступеня, частіше зустрічається у хворих на цукровий діабет. Однією із основних ускладнень цукрового діабету є виникнення глаукоми, і, як наслідок, - сліпоти", - зазначив у ході прес-конференції, присвяченій Дню боротьби зі сліпотою, головний ендокринолог МОЗ України Микола Гульчій, повідомляє прес-служба МОЗ.

За словами М. Гульчій, підвищення внутріочного тиску провокує появу набряків, крововиливів, і врешті - відмирання зорового нерву. Це основний шлях розвитку глаукоми - великої групи очних хвороб, що майже не відзначається симптоматикою, але часто призводить до повної втрати зору.

"З метою профілактики глаукоми, потрібно, починаючи з 40 років, кожних три роки відвідувати офтальмолога та вимірювати внутріочний тиск. В нормі він має становити від 12 до 18 мм ртутного стовпа", - зауважив Микола Гульчій.

Також він наголосив, що з метою попередження та профілактики очних хвороб важливим для діабетиків є підтримання рівня цукру в крові на тих показниках, які не дозволяють розвиватися хворобі.

Нагадаємо, що за ініціативи Всеукраїнського Лікарського Товариства та Громадської Ради МОЗ 5-7 березня цього року в різних куточках України проходять заходи медичного профілактично-просвітницького проекту "Майстерня здоров'я". У ході цієї акції, присвяченій Всесвітньому Дню боротьби зі сліпотою, всі бажаючі зможуть виміряти тиск, визначити вміст глюкози у крові та отримати консультації спеціалістів.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1728 | Додав: adminA | Теги: глаукома | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]