phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:36
Головні способи, як швидко зняти тривожність та заспокоїтися
Навіть якщо ви загалом почуваєтеся нормально та спокійною, загальна атмосфера тривожності та нервозності, швидше за все, позначається на вашому самопочутті. Тому радимо виділити у вашому щоденному графіку хоча б півгодини на релаксацію – і використовуватиме для цього, наприклад, наведені нижче техніки.

в’язання спиці

Зайнятися рукоділлям

В’язання, вишивання, бісероплетіння – всі ці практики можуть бути чудовим способом боротьби зі стресом та депресією. Як показало недавнє дослідження, година в’язання на спицях розслаблює так само, як і сеанс йоги. Але навіть 15 хвилин улюбленого хобі, яке вимагає зосередженості і безлічі монотонних рухів, що повторюються, допоможуть вийти зі стресу, розслабитися і заспокоїтися.

Добре посміятися

Дивіться смішні відео на ютубі та комедії, читайте смішні книги чи пабліки з анекдотами – будь-що, головне, смійтеся. Як з’ясували дослідники, які порівняли рівень артеріального тиску добровольців, у тих учасників, які переживали стрес, а потім дивилися комедію, артеріальний тиск приходив у норму на 35% швидше.

Пограти з домашнім вихованцем

Дослідження підтверджують, що власники кішок і собак рідше страждають від хвороб серцево-судинної системи, їхній артеріальний тиск частіше знаходиться в межах норми, а рівень щоденного стресу значно менший, ніж у тих, хто змушений жити без котика чи собачки.

Зайнятися сексом

Якщо займатися сексом двічі на тиждень, можна вдвічі зменшити ризик серцевого нападу. Під час інтимної близькості організм отримує такі ж навантаження, як під час інтенсивного спортивного тренування, а лікарі вже підтвердили, що найбільший позитивний ефект на здоров’я серця та судин має саме такий тип спортивних навантажень. Крім того, під час сексу виробляється серотонін, який допомагає знімати стрес та підвищує рівень щастя.

Подихати

Найпростіший, але дуже дієвий спосіб зробити дихальну гімнастику. Якщо вдома є повітряні кульки, саме час надути один-два. Але якщо ні – нічого страшного, спробуйте так зване квадратне дихання: вдих на чотири рахунки – затримка дихання на чотири рахунки – видих, рахуючи до чотирьох – і знову затримка дихання. Повторіть п’ять-десять разів – і розслабтеся.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 161 | Додав: radymo | Теги: зняття, Спокій, тривожність | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]