phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:05
Гострий біль у лівому боці - про що це може говорити
Відчувши біль в лівому боці живота, слід розуміти, що живіт служить вмістилищем багатьох внутрішніх органів — кишечника, шлунку, жовчного міхура та інших. Причиною дискомфорту може стати будь-який з них. Треба бути дуже уважним і не відтягувати відвідування лікаря, так як в результаті травм і запалень можливі як закупорка, так і розрив внутрішніх органів. Особливо неприємним симптомом є раптовий біль в лівому боці, яка не проходить протягом півгодини.

Діагностика больових відчуттів в боці

Для того щоб визначити, чим саме викликані хворобливі симптоми, треба знати основне правило анатомії та діагностики. Весь живіт можна розділити на 4-ри частини: права верхня і нижня та аналогічні ліві. Для постановки діагнозу потрібно якомога точніше визначити локалізацію болю. Це може дуже багато чого сказати про вид захворювання, яке викликало біль в лівому боці.

Передумови виникнення даного явища

Гострий біль в лівому боці зверху. У цій частині розташовані селезінка, шлунок, підшлункова, кишечник, мала частина діафрагми.

    Дуже часто причиною виникнення неприємних відчуттів стають проблеми зі шлунком. Запалення слизової, яке в звичайній мові називають гастритом, викликає біль у животі. Іноді вона буває інтенсивної, іноді тупий і ниючий.

Необхідно зробити дослідження органу, щоб виключити або підтвердити такі захворювання, як рак і виразкова хвороба. Зазвичай при гастриті допомагають антацидні препарати. Вони знижують кислотність, і стан хворого поліпшується. Хоча до повного одужання проходить зазвичай не менше десяти днів.

Причина болю може полягати і в селезінці. Цей орган відповідає за видалення віджилих еритроцитів. Буває так, що капсула селезінки розтягується, а сама вона збільшується в розмірах. Крім цього, селезінка дуже нетривка і часто страждає від розривів.
Це може бути як при травмах, так і при інфекційних захворюваннях. Треба сказати, що через близьке розташування до поверхні орган відрізняється підвищеною вразливістю. При розривах відзначається біль в лівому боці і синюшність в області пупка.

Виникнення дискомфорту і хворобливих відчуттів може бути пов’язано і з грижею діафрагми. Шлунок тисне на діафрагму, а кисле стан його мікрофлори викликає біль у боці.

Також біль може бути викликана панкреатитом (запаленим станом підшлункової залози). При цьому біль дуже гостра і має оперізуючий характер. Викликати це захворювання можуть травми, певні гормони, препарати, що дають сечогінний ефект.

Крім того, якщо ви хворієте на астму або цукровий діабет, то група ризику вам забезпечена. Також це стосується тих, хто зловживає алкоголем, і завзятих курців.

Біль внизу живота зліва викликається в основному тими ж причинами, що і правобічна біль. Додатково біль справа може свідчити про апендицит.

Таким чином, як тільки біль в лівому боці дала про себе знати, необхідно відразу звернутися до фахівця.

Захворювання такого роду лікують хірурги, інфекціоністи, гастроентерологи, гінекологи і травматологи. Щоб дізнатися, кого саме вам слід відвідати, можна звернутися на консультацію до дільничного терапевта.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 338 | Додав: adminA | Теги: що це, гострий біль у лівому боці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]