phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:16
Гречка, чому її потрібно їсти щодня лікарі розповіли
Гречка – це не лише недорога та смачна каша, але ще й дуже корисна для здоров’я.

Вперше гречану кашу людина пробує у дитячому віці. Педіатри запевняють, що вона дуже корисна для здорового зростання та розвитку малюка. Адже ця крупа дуже багата на вітаміни і корисні речовини.

Люблять гречку також дорослі. Тому що розуміють: це не лише смачно, корисно, а й недорого. Дієтологи та нутриціологи рекомендують включати цю кашу в раціон тим, хто хоче набути струнку фігуру, намагається скинути зайву вагу за допомогою обмежень у харчуванні. Доведено: за рахунок багатого складу гречка здатна підтримати організм у цей нелегкий період, коли гостро не вистачає цінних речовин.

Медики назвали ще корисні властивості гречки.

Це ідеальний варіант для тих, хто не хоче піддавати свій організм шкідливих речовин

Секрет у тому, що рослина дуже невибаглива і щоб її виростити, аграріями не потрібно обробляти посіви хімічними засобами захист від комах та удобрювати ґрунт.

Гречка має багатий та унікальний склад вітамінів та мінеральних речовин

Вчені рекомендують регулярно включати цю кашу до свого раціону вегетаріанцям. До її складу входять: клітковина, калій, кальцій, цинк, залізо, фосфор, мідь, магній, фолієва кислота, вітаміни групи В, а також 18 амінокислот.

Незамінний продукт для людей, які сидять на дієті

Незважаючи на високу калорійність (понад 300 ккал на 100 гр), гречка рекомендована для харчування людям, які хочуть схуднути. А все тому, що вона позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту та регулює його роботу.

Виводить токсини

Хоч гречка й коштує недорого, проте якась інша каша з дорожчих сегментів, здатна її замінити в цій справі. Вчені давно довели, що саме гречка – найкращий їстівний детокс, вона м’яко виводить із організму всі шлаки та канцерогени.

Поліпшує стан шкіри

У крупі гречки міститься багато вітаміну В. А він, як відомо, благотворно впливає на красу шкіри, сприяє усуненню прищів та інших запалень. Крім того, у тих, хто любить гречану кашу, – прекрасне волосся та здорові нігті.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 174 | Додав: radymo | Теги: користь, гречка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]