phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:06
Губною гармошкою лікують астму
29-річна Ольга Косенко замість гормональних препаратів проти астми грає на губній гармоніці. Навчається безкоштовно в Київській школі гри на гармоніці.

"З дитинства постійно хворіла на бронхіти. Мала хронічний бронхіт, - пояснює Ольга. - В підлітковому віці їх трохи переросла. А коли пішла на роботу хвороба повернулась. Не могла вибігти по східцях на четвертий поверх. Часто задихалась. Стала чутлива до алергій. Коли звернулась у лікарню мені порадили перейти на гормональний інгалятор. Тоді задумалась, стала шукати інші методики".

Ольга знайшла, що астму лікують спеціальними дихальними вправами.

"Знайомі порадили вчитись грати на гармоніці. Перші заняття тривали по десять хвилин. Ми дихаємо поверхнево і неглибоко, щоб грати на гармоніці треба вдихати більш глибоко, а видихати повітря не різко, а повільно. - Помітила, після занять у мене змінюється голос. Він став більш бархатистим і глибоким. Коли говорю, сама собою заслуховуюсь".

Гармоніку Ользі подарували, проте інструмент можна прибати. Він коштує від 100 до 400 гривень.

"Суть гри на гармошці — правильне дихання, - пояснює тренер 34- річний Ігор Гурський. Тренування на гармошці схоже до занять в тренажерному залі, тільки займаються лише легені. Вони ніби качають прес"

Для покращення дихання тренуватися грати на гармошці треба щодня. Результат стане помітний за місяць.

"Якщо дихати неправильно в гармошки буде жахливий звук. В асматиків на вдосі одразу йде видих, - пояснює. - Такі вправи натреновують дихальні м'язи і коли асматик хвилюється, не впадає в паніку, а продовжить розмірено дихати".

Лікарі запевняють. Такі вправи лише частина комплексного лікування. Якщо є проблеми з легенями й бронхами від гормональних препаратів відмовитись не вдасться.


Астму лікують губною гармошкою

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1537 | Додав: adminA | Теги: губною гармошкою лікують астму | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]