phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:52
Іригатори: призначення та поради при виборі

Іригатор — це прилад для чищення ротової порожнини під дією пульсуючого водяного струменю. Принцип його роботи дозволяє виконувати делікатний масаж ясен і ефективну промивку міжзубних проміжків. Ці пристрої є засобом профілактики карієсу та лікування поширених захворювань ясен. 

іригатор

Регулярне використання таких приладів сприяє прискоренню процесу регенерації та покращенню кровообігу. Крім того, іригатори ефективно видаляють потенційно шкідливі забруднення з зубів, язику та ньобів. При цьому зменшується кровоточивість ясен, вони стають міцнішими.

Пристрої сприяють:

  • * ефективному догляду за мостоподібними протезами, зубними брекетами, коронками та імплантами;
  • * профілактиці гінгівіту для вагітних жінок та годуючих грудьми матусь;
  • * усуненню неприємних запахів з роту.

Обмежень та протипоказань щодо застосування іригаторів при повсякденному догляді за здоров'ям порожнини рота немає.

Які типи іригаторів існують

Є два основні види цих приладів: 

  • - портативні;
  • - стаціонарні.

Стаціонарні краще підходять для використання в домашніх умовах. Вони пропонують більш тривалий строк експлуатації та працюють дуже надійно. Можливість закріпити прилад на стіні забезпечує економію вільного простору у ванній кімнаті.

Портативні моделі зручніше використовувати під час подорожей, а також за відсутності можливості підключити прилад до постійного джерела електрики. Портативні іригатори живляться із вбудованої батареї, яку можна підзарядити в будь-який час. Зазвичай вони мають більш компактні розміри у порівнянні зі стаціонарними.

На що орієнтуватися при виборі

Головний критерієм є показник потужності водяного струменя (вимірюється у кілопаскалях). Для портативних моделей іригаторів рекомендована потужність мінімум 520 кПа, а для стаціонарної версії — понад 550 кПа. Ще один важливий критерій — число пульсацій за одну хвилину. Оптимальне значення для обох видів — не менше 1200 пульсацій.

Також слід звертати увагу на систему перемикання режимів, яка використовується в конкретному приладі. В іригаторах стаціонарного типу режими зазвичай перемикаються достатньо плавно, а в портативних пристроях це відбувається уривчасто. З огляду на це, людям із підвищеною чутливістю ясен краще вибирати стаціонарні моделі для більш гнучкого регулювання параметрів.

Види та призначення насадок

Іригатори у переважній більшості випадків поставляються в комплекті із декількома видами насадок. Спеціалісти рекомендують мати окремі насадки для кожного члена сім'ї.

Виділяють наступні типи насадок:

  1. 1. Стандартна (для людей із здоровими зубами та яснами).
  2. 2. Назальна (для зрошення носу).
  3. 3. Насадка для видалення нальоту.
  4. 4. Насадка для чищення поверхні язика.
  5. 5. Насадка для коронок, мостів та імплантів.
  6. 6. Ортодонтичні та пародонтологічні насадки з тонким та м'яким наконечником.

Заміну стандартних насадок потрібно виконувати раз у півроку, а насадки спеціальних типів – не рідше, ніж кожні 2-3 місяці. Моделі з об'ємним резервуаром та великою кількістю насадок в комплекті — оптимальний вибір для великої родини.

Зверніть увагу, що перед використанням іригатору варто проконсультуватися зі своїм стоматологом. В асортименті онлайн-магизину allo.ua в Харкові покупці знайдуть великий вибір сучасних моделей. Є можливість оформити швидке замовлення на сайті з доставкою в різні райони міста.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 244 | Додав: abel | Теги: іригатор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]