phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:59
ІСТОРІЯ ПІЦИ

історія піца Не так багато народів можуть сказати, що їхня національна страва стала міжнародним явищем. В Італії є дві таких страви, паста і, звичайно ж, піца. Обидві відомі у всьому світі, і обидві є частиною історії італійської кухні. У цьому дописі ми розглянемо історію піци, її походження та розвиток!

В Америці піца зазвичай поділяється на дві категорії: товста та сирна чиказька піца або тонка та більш традиційна нью-йоркська піца. В Італії піца також поділяється на дві різні категорії: італійська піца та піца решти світу. З огляду на основні інгредієнти це може здатися дурним, але один смак справжньої італійської піци — і все. Хочете знати як приготувати справжне італійське тісто для піци, як в піцерії — перейдіть за посиланням? Ви більше ніколи не будете відчувати те саме, що стосується цієї простої та смачної їжі. Дізнаймося трохи більше про історію піци?

Піца у своїй основній формі, як приправлений корж, має довгу історію в Середземномор’ї. Кілька культур, включаючи греків та фінікійців, їли плоскі хліби, виготовлені з борошна та води. Тісто готували, ставлячи його на розпечений камінь, а потім приправляли травами. Греки називали цю ранню піцу plankuntos, і її в основному використовували як їстівну тарілку під час їжі тушкованого м’яса або густого бульйону. Це ще не було те, що ми назвали б піцою сьогодні, але це було дуже схоже на сучасну фокаччу. Цю першу піцу їли від Риму до Єгипту та Вавилону, і її високо оцінили стародавні історики Геродот і Катон Старший.

Походження піци

Отже, про походження піци… Вважається, що слово «піца» походить від латинського слова pinsa, що означає корж (хоча про походження цього слова точаться багато суперечок).

Згідно з легендою, римські солдати відчули смак єврейської маци, перебуваючи в окупованій римлянами Палестині, а після повернення додому створили подібну їжу. Однак нещодавнє археологічне відкриття знайшло збережену піцу бронзового віку в регіоні Венето. До середньовіччя ця рання піца почала набувати більш сучасного вигляду та смаку.

Селяни того часу використовували небагато інгредієнтів, які могли отримати, для виготовлення сучасного тіста для піци та поливали його оливковою олією та травами. Поява Індійського водяного буйвола надала піці новий вимір із виробництвом сиру моцарела. Навіть сьогодні використання свіжої моцарели ді буффало в італійській піці неможливо замінити. У той час як інші сири пробивали свій шлях до піци (зазвичай у поєднанні зі свіжою моцарелою), жодна італійська піцерія ніколи не буде використовувати сушений подрібнений тип, який використовується для багатьох американських піц.

Введення помідорів в італійську кухню в 18-му та на початку 19 -го століть нарешті подарувало нам справжню сучасну італійську піцу. Попри те, що помідори потрапили до Італії в 1530-х роках, вважалося, що вони отруйні й вирощуються лише для прикраси. Однак інноваційні (і, ймовірно, такі що голодували) селяни Неаполя почали використовувати нібито смертоносний фрукт у багатьох своїх стравах, у тому числі в першій піці.

історія піца

З того доленосного дня світ італійської кухні перестав бути колишнім, проте потрібен був час, щоб решта суспільства прийняла цю грубу селянську їжу. Як тільки представники місцевої аристократії спробували піцу, вони не могли нею насититися, яка в цей час продавалася на вулицях Неаполя майже повсюди, під час кожного приймання їжі. Зі зростанням популярності піци вуличні торговці поступилися місцем справжнім магазинам, де люди могли замовляти піцу з багатьма різними начинками. В 1830 року «Antica Pizzeria Port'Alba» в Неаполі стала першою справжньою піцерією, і цей поважний заклад досі створює шедеври.

Бажаєте спробувати свої сили в якості піцаойло, але не знаєте як приготувати тісто для піци, як в піцерії — перейдіть за цим посиланням. На сайті allRecipes.space, ви також знайдете багато рецептів соусу для піци та інших цікавих страв.

З повагою Chief of all recipes!

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 201 | Додав: radymo | Теги: історія, піца | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]