phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:25
Яблука: якщо їх їсти кожен день, буде яка користь
яблука користь У яблука корисна і м'якоть, і шкірка, і насіння. У ньому міститься багато органічних кислот: яблучна, винна, лимонна. Ці кислоти активно допомагають травленню, особливо добре діють запечені яблука.

У ньому є антиоксидант – вітамін А, який уповільнює окислювальні процеси в організмі, тим самим запобігаючи утворенню ракових пухлин.

Корисні також мінерали, що містяться в яблуках, такі як магній, калій, цинк, мідь. Особливо багато у яблуках заліза, що дуже важливо для крові. Також є кальцій, необхідний для серця та судин.

Багато хто з'їдає яблука разом із насінням, проте треба бути обережним, у насінні є синильна кислота, шкідлива для людини. З іншого боку, у п'яти-шості кісточках міститься денна норма йоду. Тому в невеликих дозах насіння може бути корисним.

Яблука – те, що вам потрібне. Яблука є незамінним дієтичним продуктом для тих, хто хоче скинути зайву вагу. Для дієти краще використовувати зелені яблука, вони менш калорійні, ніж червоні. Навіть на ніч, якщо важко стримати голод, можна з’їсти невелике яблуко, воно легко перетравиться і не завадить міцному та корисному сну.

Чи у яблуках лише користь

Якщо вживати яблука в розумних дозах, шкоди вони не завдадуть, але зловживати ними не можна. Вони все-таки мають багато кислот, які можуть зашкодити зубній емалі. Також велика кількість цих кислот може викликати запалення жовчного міхура.

Свіжі чи оброблені яблука корисніші

Свіжі яблука не рекомендуються в багатьох медичних дієтах, а ось печені яблука не мають протипоказань, оскільки при термообробці кислота розчиняється, а пектин зберігається. Це дуже корисно і для кишківника, і для емалі зубів.

Яблука дуже широко застосовуються для заготівлі та приготування кулінарних страв. Наприклад, у варенні, мармеладі зберігається калій, корисний для роботи серця.

Як бачите, користь яблук незаперечна. Їжте на здоров’я!
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 233 | Додав: radymo | Теги: здоров’я, яблуко, їжа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]