phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:44
Як ефективно лікувати без операції та променевої терапії найпоширеніший рак у чоловіків - вчені знайшли метод
Дослідники імперського коледжу Лондона заявили, що неінвазивне (безкровне) лікування раку простати може бути ефективним – таку можливість дає фокальна терапія.

Про це пише The Sun. Ця методика лікування запобігає побічним ефектам, пов’язаним із хірургічним втручанням і променевою терапією, й пацієнти можуть одужати вдома.

Фокальна терапія – це прицільний вплив не на весь орган, а на певний осередок в ньому. Зокрема, для руйнування вогнищ карциноми простати наразі використовують фокусований ультразвук для нагріву ракової тканини з точністю до міліметра або кріотерапію для її охолодження.

Необхідне обладнання мають небагато державних лікарень, тому лікарі налаштовані скептично через відсутність довгострокових даних, уточнюється в повідомленні.

Водночас провідний експерт по раку простати, професор Хашим Ахмед сказав, що “хоча фокальна терапія підходить не всім, щорічно з’являються тисячі таких пацієнтів, і вони повинні бути повністю поінформовані про таку можливість”.

Як заявили вчені, вживання декількох чашок кави щодня може знизити ризик появи раку простати. В ході дослідження були вивчені дані більше ніж 1 млн чоловіків, з яких у майже 58 тисяч діагностували захворювання.

Воно показало, що кожна додаткова щоденна чашка кави знижує відносний ризик появи онкологічного захворювання майже на 1%.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 383 | Додав: adminA | Теги: лікування без операції та променево, вчені, рак у чоловіків | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]