phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:10
Як ідеально відмити посуд від жиру
  Мити посуд, напевно, не любить ніхто, тим більше якщо він покритий жиром. Таке забруднення просто так не відмиєш, а чим довше посуд стоїть, тим складніше йому повернути первісний вигляд. Господиням доводиться вдаватися до витончених методів, щоб відшкребти жир, який, здається, не збирається залишати кухонне начиння.

Як відмити жирний посуд — два найлегших способу


Жирний посуд легко відмивається копійчаним засобом, який є у кожного вдома — харчовою содою. Щоб відчистити посуд содою, необхідно лише нанести порошок на губку для миття посуду та потерти кухонне начиння, після чого обполоснути. Для кращого ефекту жирний посуд краще обдати окропом.

Цей спосіб не можна застосовувати на тефлонових та антипригарних покриттях. Сода — це абразив, який може пошкодити ніжну поверхню. В цьому випадку краще використовувати стружку господарського мила.

Натираємо мило на тертці й отриману стружку змішуємо з водою до кашоподібного стану. Сумішшю натираємо поверхню, яку потрібно очистити, та залишаємо на хвилин 30. Після обробки милом миємо посуд як зазвичай.

Як видалити застарілий жир з посуду — "рецепт" завбачливих господинь


Якщо ж жир на посуді оселився дуже давно й просто так вже не відмивається, то не турбуйтеся. В цьому випадку так само допоможе сода. Цей спосіб дуже агресивний, тому його не можна застосовувати на "ніжному" посуді.

Вам знадобляться харчова сода, сіль та оцет. Всі інгредієнти потрібно змішати й нанести на забруднення. Суміші потрібно дати трохи часу постояти, після чого потерти губкою, а після завершення обробки ретельно обполоснути.

Як ідеально вимити посуд — покрокова інструкція


Приємно дивитися на ідеально чистий посуд, коли все прям блищить. Але далеко не всі знають, як домогтися такого ефекту. Наші бабусі зберігали один спосіб, за допомогою якого їх посуд завжди сяяв незалежно від того, як сильно його бруднили:
  • Крок 1. Беремо велику ємність, в яку можна буде помістити весь посуд.
  • Крок 2. В окремій каструлі змішуємо воду та харчову соду з розрахунку 2-3 столові ложки на літр й добре підігріваємо, але не доводимо до кипіння. Розчину повинно вистачити, щоб покрити весь брудний посуд.
  • Крок 3. Отриманою сумішшю заливаємо жирний посуд та залишаємо приблизно на 40 хвилин.
  • Крок 4. Після того, як термін замочування посуду завершився, миємо кухонне начиння під теплою водою як зазвичай.

До речі, цей спосіб допоможе прибрати навіть неприємний жовтий наліт, який часто утворюється на посуді.
Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 1020 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]