phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

07:07
Як картопляний білок впливає на м'язи - вчені

картопляний білок Останні дослідження показують, що картопляний білок дуже позитивно впливає на м’язи та сприяє їх збільшенню.

Результати дослідження були опубліковані в журналі Nutrients. Нові дані можуть стати дійсно дуже важливими для людей, які вирішують відмовитися від м’ясних продуктів. Зазначимо, такий тип харчування стає все більш популярним.

У межах дослідження вчені створили групу жінок, які вживали встановлену добову норму білка. Потім ця група була розділена на дві підгрупи: одна так і продовжувала просто вживати встановлену денну норму животного білка, а інша ж отримувала білок з картоплі.

В результаті дослідження стало відомо, що у жінок, які вживали харчові добавки з картоплею, спостерігався посилений синтез м’язового білка. В іншій групі таких змін не спостерігалося. Це дає вченим матеріал для продовження вивчення рослинних білків та їх впливу на м’язи.

"Ми вирішили перевірити, чи впливає рослинний білок на ріст м’язів під час занять у фітнес-залі. Результати були негативні. Але вся справа в тому, що жінкам потрібна підвищена кількість білку для зростання м’язів під час тренувань. Ми ж давали норму білку, яка не розрахована на фізичні навантаження", – сказала авторка дослідження Сара Ойкава, колишня аспірантка кафедри кінезіології Університету Мак-Мастер, Гамільтон, Канада.

Вчені планують продовжити вивчення впливу рослинного білка на м’язи.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 412 | Додав: radymo | Теги: Білок, Вплив, картопляний, м'язи | Рейтинг: 4.8/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]