phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:54
Як кава впливає на печінку з'ясували вчені
кава Вчені з США стверджують, що кава корисна для печінки. Напій чистить цей важливий орган і зменшує жорсткість її тканин.  

У новому дослідженні взяли участь 4500 дорослих, і його результати здивували всіх.

У дослідженні взяли участь американці. Вони добровільно пройшли эластометрію, щоб встановити ступінь фіброзу печінки, а потім пили каву і час від часу здавали аналізи. Вчені змогли знайти зв'язок між споживанням напою і станом печінки.

У тих добровольців, які щодня випивали 3 чашки кави, показники жорсткості були менше в 3 рази. В добавок до цього, у кавоманів ризики розвитку фіброзу печінки на багато нижче, ніж у тих людей, які віддають перевагу чаю. А ще знижується рівень холестерину.

Тому, кожен, хто раніше стверджував, що кава — це шкідливий напій, тепер повинен переглянути своє ставлення. Тому що користь кави доведена науковим методом.

До речі, кава без кофеїну ніяк не впливає на стан печінки. Гранульовані розчинні напої малоефективні. Необхідно пити саме цей напій, який потрібно заварювати в турці або кавоварці. Саме в ньому міститься той самий корисний кофеїн.

Якість зерен, рівень обжарювання — це все не грає великої ролі. Головні вимоги до напою:
  • - щоб він заварювався;
  • - випивати не менше 3 порцій на день.
У Великобританії теж вивчали користь кофеїну. Там дослідження показало, що три філіжанки кави в день знижують ризик розвитку хронічних захворювань печінки на 20%, а ризик смертності від хвороб печінки знижується на 49%.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 172 | Додав: radymo | Теги: кава, користь, Печінка, Шкода | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]