phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:13
Як куріння руйнує жіночий організм дізналися вчені
Шведські вчені провели дослідження і дізналися, як куріння тютюну шкодить жіночому здоров’ю. Про роботу співробітників Упсальського університету йдеться у статті, опублікованій на сайті 35 Конгресу Європейського коледжу нейропсихофармакології.

За словами вчених, куріння згубно позначається на гормональному фоні представниць прекрасної статі, роблячи їх чоловікоподібними. Причина цього полягає у різкому зниженні вироблення естрогену.

Автори дослідження провели експеримент на жінках-добровольцях. Досліджені після вживання дози нікотину пройшли процедуру МРТ. Вона показала, що у жінок трапилося значне зменшення вироблення таламус ароматази.

Ароматаза — це фермент, який в організмі відповідає за вироблення жіночого гормону естрогену. Нікотин, що проникає через паління, швидко і активно пригнічує його. Це позначається, зокрема, на зовнішньому вигляді слабкої статі. У жінок грубіє голос і стрімко старіє шкіра.

Водночас, за словами шведських учених, якщо вчасно відмовитись від шкідливої ​​звички, то гормональне тло відновиться. Але станеться це, якщо зміни в організмі не зайшли надто далеко.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 116 | Додав: radymo | Теги: жінка, організм, куріння, Шкода | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]