phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:27
Як легше пережити різкі стрибки тиску - терапевти розповіли
Щоб стрибки тиску перестали доставляти масу проблем та бути джерелом страхів, потрібно завжди тримати організм у тонусі.

Погана погода не страшна

Дуже часто різка зміна погоди обіцяє проблеми зі здоров’ям. У людей, схильних до гіпертонії, це викликає різкі стрибки тиску. А це, у свою чергу, призводить до неприємних відчуттів у ділянці грудей, почервоніння шкіри, сильної пульсації вен та головного болю. Втім, у кожної людини симптоми можуть бути своїми. А ось що їх всіх об’єднує – можливість запобігти розвитку неприємних ознак здоров’я.

Терапевти радять дбати про своє здоров’я завжди, не чекаючи загострень.

Найкраще, що може зробити для свого організму людина, схильна до стрибків тиску, – тримати її в тонусі. Для цього треба розуміти, коли наближається небезпечний стан, знати свій рівень нормального тиску та вміти повертати його у звичні рамки без допомоги сильних ліків.

Якщо погода "бешкетує"…

Під час перепадів тиску у метеозалежних людей часто може спостерігатися апатія, біль голови, запаморочення та розсіяність. Забрати ці симптоми можна, випивши тонізуючі напої (чай, кава або вода з лимонним соком).

Деякі люди надають перевагу звичайному чаю трав’яними відварами. Це допустимо, але зі схвалення лікаря. Разом з ним слід скласти список дозволених трав і треба дотримуватися правил приготування відварів. Інакше концентрація корисних речовин може бути занадто великою і це ще більше погіршить стан.

Допоможе пережити зміну погоди також контрастний душ. Якщо сил стояти немає, можна набрати воду у ванну і полежати в ній кілька хвилин, додавши туди кілька крапель ефірної олії хвойної рослини (ялиця, сосна тощо).

А ось гуляти у негоду не варто. Якщо стрибок тиску буде надто серйозним, людина може навіть знепритомніти.

Краще переживати сильне нездужання вдома, у звичних умовах, під наглядом близьких. Так допомога прийде швидше, у разі потреби.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 347 | Додав: adminA | Теги: різкі стрибки тиску, терапевт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]