phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:58
Як навчити дитину захищати себе - дев'ять способів

Дев'ять способів навчити дитину захищати себе

Корисні навички проти тих, хто може образити вашого малюка

1. Нікому не дозволяй порушити свої права

Необхідно пояснити малюку, що ніхто не може примусити його діяти проти волі, погрожувати, завдавати йому болю. Якщо дитина опинилася в некомфортній для нього ситуації, необхідно взяти себе в руки і захиститися словом або дією.

2. Більше впевненості в своїх діях і думках

Підтримуй в дитині позитивну самооцінку, хвали за озвучену особисту думку, хороші вчинки, навчи правильної реакції на помилки.

3. Вір в краще

Навчи дитину не зациклюватися на негативі. Оптимісту простіше сприймати світ, такі люди притягують до себе таких же позитивних людей.

4. Ти маєш право на особисту думку

Постарайся створити для своєї дитини різні умови для спілкування з людьми, вчи висловлювати свою думку, починати і підтримувати розмову. Досвід спілкування з різними людьми в різних ситуаціях додасть впевненості в собі.

5. Бійка не вирішить проблему

Навчи дитину, що далеко не завжди бійка є найкращим способом вирішення конфліктної ситуації. Спочатку будь-який конфлікт можна спробувати залагодити за допомогою розмови.

6. Не підтримуй дітей, які дражнять або ображають інших

Навчи дитину вибирати собі друзів. Діти, які в спілкуванні часто використовують різні методи маніпуляції, дражниться і застосовують фізичну силу - не найкращі кандидатури в товариші.

7. Не бійся відмовлятися і говорити "ні"

Важливо, щоб дитина розуміла, що у неї є вибір. Що вона завжди може відмовитися, якщо запропоноване дію суперечить її бажанням.

8. Не бійся попросити про допомогу

Навчи дитину просити про допомогу, якщо вона необхідна. Дай малюку зрозуміти, що він не зобов'язаний на самоті вирішувати свої проблеми, адже у нього є надійний тил в особі батьків, які завжди прийдуть на допомогу в критичній ситуації.

9. Займайся спортом

Спорт є прекрасною мотивацією і сприяє зростанню впевненості в собі і в своїх силах, розвиває терпіння і витримку, формує стрижень. Запиши свою дитину в спортивну секцію (краще - командний вид спорту, так він отримає ще і хороші навички комунікації).

Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 653 | Додав: adminA | Теги: Способи, навчи дитину захищати себе | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]