phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:25
Як передається ВІЛ

Зі школи нас вчили що потрібно берегтись аби не наразитись на таку недугу як ВІЛ. Але що це і як вона передається. Він передається найкраще через садна, порізи

Інфекція ВІЛ є нестійким вірусом і без носія швидко гине, однак коли людина заражується ним, то її імунна система починає знищуватись та робити організм незахищеним.

Найкращим середовищем для ВІЛу є кров, сперма, секреція вагінальних залоз та менструальні виділення, оскільки там є ідеальна температура та умови існування. Також виявлено, що ВІЛ може виділятись з жіночого молока, слини, слізного секрету і ліквору, але ці біологічні рідини становлять меншу епідеміологічну небезпеку.

Імовірність передачі ВІЛ-інфекції підвищується при наявності пошкоджень шкірних покривів і слизових оболонок (травми, садна, ерозія шийки матки, стоматит, парадонтоз та ін)

ВІЛ передається за допомогою гемоконтактного і біоконтактного механізму природним шляхом (при статевих контактах і вертикально: від матері до дитини) і штучним (переважно реалізується при гемоперкутанному механізмі передачі: при трансфузії, парентеральних введеннях речовин, травматичних медичних процедурах).

При одиничному контакті ризик ураження насправді невеликий, однак при багаторазовому - збільшується.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1353 | Додав: adminA | Теги: як передається ВІЛ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]