phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:32
Як перевірити, чи немає порушень - простий тест на поставу
Проблеми з поставою є у багатьох – навіть у іменитих фітнес-тренерів. Але не завжди їх видно неозброєним оком. Фахівчиня показала вправу, яка допоможе виявити відхилення.

Так, вона запропонувала простий, але важливий тест, за допомогою якого можна оцінити стан шийного відділу хребта. Що для цього потрібно зробити.

Легка щоденна вправа на укріплення м'язів спини

Як пише спеціаліст, для перевірки постави максимально нахиліть голову вперед. Якщо ви легко торкаєтеся підборіддям грудей, з шийним відділом, швидше за все, все в порядку. Якщо ж ви можете доторкнутися підборіддям до грудей, тільки відкривши рот або у вас взагалі не виходить, тоді над поставою варто попрацювати.

Причина – задня частина шиї і верхній відділ спини сильно затиснуті. Швидше за все, ви звикли сидіти згорбившись. У такому положенні вага голови навантажує шию.

Ми взагалі часто навантажуємо шию. Наприклад, дивимося в телефон, голова при цьому сильно відхиляється. І на кожні 2 сантиметри відхилення навантаження на шийний відділ зростає на 4 кілограми.

Вирішити проблему вкрай важливо. Коли шия перенапружена і м'язи спазмовані, це призводить до появи набряків та перенапруження різних частин обличчя. Для цього потрібно почати працювати з м'язами спини та шиї, виконувати комплекс спеціальних вправ. Але перед цим краще проконсультуватися з лікарем.
 
Категорія: Спортивні поради | Переглядів: 341 | Додав: adminA | Теги: тест на поставу, порушення, перевірка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]