phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:31
Як підтримувати ясність розуму розповів японський вчений
Деякі вправи допоможуть вам змусити мозок працювати, але для кращого ефекту необхідно дотримуватися певних правил. Нейробіолог із Японії Такасі Цукияма всю кар’єру вивчав секрети працездатності мозку.

Дотримуйтесь режиму

Певний час відходу до сну і однаковий час підйому протягом усього тижня привчить мозок до режиму, і він не намагатиметься відпочивати, коли розумова діяльність потрібна, а включатися вночі, перед сном, заважаючи заснути

Гімнастика для очей

Якщо ви робитимете гімнастику для очей хоча б раз на годину, то зможете відчути, як ваші думки впорядковуються. Подивіться вгору, вниз, на всі боки, повертайте очними яблуками і пограйте фокусом, розсіюючи і концентруючи погляд. Це допоможе не лише очам, а й мозку.

Обов’язково висипайтеся

Повноцінний сон дуже важливий для когнітивних процесів. Під час сну мозок обробляє події минулого дня та записує їх у довготривалу пам’ять, розвантажуючи свідомість. Тому на ранок до вас може прийти свіжа ідея, яку ви не могли помітити через фонові думки.

Дайте мозку час "прокинутися"

Активна фаза розумової діяльності настає через дві години після пробудження. Тому варто прокинутися за 2 години до важливих подій, щоб не клювати носом. Також підбадьорити мозок допоможуть тренування та спілкування.

Підтримуйте порядок на столі

Якщо ви не можете змусити мозок працювати – почніть прибиратися на столі. Процес дозволить вам налаштуватися на потрібний лад, а прибраний стіл не буде відволікати від роботи.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 165 | Додав: radymo | Теги: мозок, розум, ясність | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]