phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:28
Як побороти втому - 10 легких способів

 

В наш час постійна втома - це звичне явище, але якщо спати ще не час, то ці прості 10 методів допоможуть вам набратись бадьорості та підкорювати нові вершини. Але про здоровий сон також не забувайте.

Спосіб 1 - Перегляд веселих відеороликів. Виявляється, сміх не тільки продовжує життя, але й сприяє подоланню втоми. Під час сміху піднімається тиск і збільшується частота серцевих скорочень. Такі зміни в організмі змусять тебе увійти в тонус і позбутися від легкої втоми. Щоб відчути ефект, досить зробити десятихвилинну паузу і вдосталь посміятися.

Спосіб 2 - Потягування. Спробуй розставити ноги на ширину плечей і тягнуться руками якомога вище, як ніби намагаєшся дістати до неба. Роби цю вправу протягом 30 секунд. Таке потягування сприяє стимуляції симпатичної нервової системи, дає енергію тілу і розуму.

Спосіб 3 - Гаряча ванна. Така легка і приємна процедура допомагає в прямому сенсі "змити" втому. Гаряча вода сприяє розслабленню м'язів, зняттю стресу і збагаченню тіла енергією. Для поліпшення ефекту спробуй додати у воду крапельку ефірного масла або ароматну морську сіль.

Спосіб 4 - Ритмічна музика. Знайти таку пісню, яка змушує тебе танцювати і веселиться. Вона допоможе задати правильний енергійний ритм твоєму дню і змусить забути про втому на деякий час.

Спосіб 5 - Прогулянка на свіжому повітрі. Зроби щоденну прогулянку на свіжому повітрі частиною вашого щільного графіка.

Спосіб 6 - Легка зарядка. Якщо ти відчуваєш себе втомленою, а попереду ще багато незакінчених справ, спробуй цей спосіб. Десятихвилинна активна розминка допоможе підбадьоритися. До того ж, доведено, що 58% жінок відчувають себе більш енергійними після тренування.

Спосіб 7 - Чай з лимоном або лимонна вода. Спробуй випити склянку чаю або просто води з лимоном, коли відчуєш себе дуже втомленою. Цей фрукт має специфічний підбадьорливий запах і складається з безлічі корисних вітамінів і мікроелементів, які надають сил. Для поліпшення ефекту можна додати в такий напій корінь імбиру.

Спосіб 8 - Предмети червоного кольору. Вчені університету Рочестера дізналися про дуже цікаву властивість червоного кольору: виявляється, він змушує м'язи працювати швидше і допомагає від занепаду сил. Спробуй скористатися сучасними науковими відкриттями і розмістити кілька червоних предметів в інтер'єрі будинку.

Спосіб 9 - Заняття йогою. Це давнє мистецтво фізичного і душевного розслаблення зараз актуально як ніколи. Йога активно використовується в альтернативній медицині для лікування хронічної втоми. Існують навіть спеціальні пози для підвищення енергії (наприклад, дерево, собака або кобра). Спробуй практикувати заняття йогою в домашніх умовах, коли випаде вільна хвилинка. Це відмінний спосіб розслаблення і боротьби з втомою.

Спосіб 10 - Додавання в раціон шпинату. Намагайся вживати по одній чашці шпинату в день. Цей продукт допомагає долати втому за рахунок великої кількості заліза і магнію, які сприяють підвищенню кількості червоних клітин крові і беруть участь у виробництві енергії.

Ці 10 способів дуже ефективні для подолання втоми. Але все ж краще не боротися із занепадом сил, а уникати його. Постарайся нормувати свій розпорядок дня, висипатися і правильно харчуватися. Подбай не тільки про оточуючих, а й про себе! Будь здорова!

Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 1049 | Додав: adminA | Теги: побороти втому, 10 способів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]