phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:36
Як подолати смертельну хворобу - вчені знайшли спосіб

 

Американські вчені винайшли особливі нановолокна, які можуть видаляти жирові нарости і холестеринові бляшки в судинах людини.

Результати дослідження опублікували на науковій конференції в Сан-Франциско, пише Doctors Lounge.

Вчені наблизилися до створення ліків проти атеросклерозу, досліджуючи вплив короткими білковими молекулами, які після попадання в кров можуть самостійно збиратися в довгі ниткоподібні ланцюжки.

Науковці провели дослідження на мишах і встановили, що введення навіть невеликих доз білкових ниток всього за 8 тижнів скоротило число холестеринових бляшок на 9% і 11% у всіх частинах кровоносної системи мишей. Такі дії помітно продовжили їм життя.

Біологи переконують, що такі нитки будуть чіплятися за жирові бляшки, відривати їх від поверхні судин і виводити в печінку. Там вони будуть розпадатися на частини і поступово виводитися з кровотоку.

Відтак, розвиток атеросклерозу можна тимчасово зупинити за допомогою статинів та інших медикаментів, що зменшують концентрацію "поганих" видів холестерину. Проте останні дослідження показують, що статини не можуть вилікувати хворобу.

До слова, серцево-судинні захворювання є найбільш частою причиною смерті у світі. Деякі з цих захворювань розвиваються без симптомів, але навіть ті, які проявляють себе, залишаються непоміченими.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 829 | Додав: adminA | Теги: вчені, спосіб, подолання, смертельна хвороба | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]