phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:23
Як полегшити біль у суглобах без ліків назвали лікарі
біль суглоби Біль у суглобах, набряки, порушена рухливість – від подібних симптомів страждають мільйони людей по всьому світу. У такий спосіб проявляється артрит. Це захворювання сильно заважає вести звичний спосіб життя: людині може бути боляче ходити, згинати руки, ноги, інколи ж навіть просто залишатися в нерухомому становищі.

Найчастіше чоловіки та жінки страждають або від ревматоїдного артриту (це аутоімунне захворювання, при якому відбувається ураження імунної системи), або від остеоартриту – у цьому випадку запалюється та руйнується хрящ. У будь-якому випадку діагноз ставить лікар, після чого призначає лікування. Безперечно, відмовлятися від препаратів, які прописав лікар, не варто, без них стан може сильно погіршитися. 

Однак разом з терапією не варто забувати і про народні способи, які зменшать тяжкість артриту. Експерт із здорового способу життя Зара Кеньйон поділилася кількома з них.

Фізичні вправи

— Щоб суглоби залишалися рухливими, привчіть себе до регулярних вправ на всі м’язові групи. Але врахуйте: кардіо та силові тренування з високим ударним навантаженням можуть завдати більше шкоди, ніж користі, — розповідає Кеньйон.

Тренування має бути «м’яким»: жодних інтенсивних стрибків та довгих стоянь у планці. Спробуйте зайнятися йогою, розтяжкою, почніть ходити до басейну. До речі, ходьба – це теж чудовий варіант! Для перших прогулянок вистачить і 30 хвилин.

— І не забувайте навантажувати кисті. Стискайте і розтискайте кулак, плавно тягніть зап’ястя, — додала Кеньйон.

Медитація

— Є два типи людей: ті, хто вірить у силу медитації, і ті, хто думає, що це примха. Якщо ви з останньої групи, то настав час переглянути свої переконання, — наполягає Кеньйон.

Справа в тому, що коли ви відчуваєте стрес і напругу, це може посилити артритний біль. І ось тут релаксація добре допоможе розслабити м’язи, зняти спазми. Це справді працюючий спосіб — треба лише трохи потренуватися. Спробуйте включити будь-який ролик з медитативною практикою та приділити собі 10-20 хвилин.

Гаряча ванна

Про те, що водні процедури допомагають розслабитися та заспокоїтись, відомо вже давно. Тепла ванна з піною або сіллю – чудовий варіант відірватися від буденних справ, розслабитися, приділити собі час.

Такий спосіб допоможе впоратися з м’язовими спазмами, зменшити біль у суглобах. Це довела нещодавно група турецьких вчених — з їхньою роботою можна ознайомитись тут.

— Дослідники виявили, що 30 чоловіків та жінок з остеоартритом коліна змогли робити довші та швидші кроки після занурення у теплу воду на 20 хвилин на день протягом двох тижнів, — цитує Кеньйон учених.

Холодні компреси

Холодова терапія може бути корисною і для уражених артритом суглобів. Оскільки низькі температури спричиняють звуження кровоносних судин, запалення зменшується. Можна прикладати холодний компрес до набряклих та болючих ділянок.

— Спробуйте обернути кубики льоду рушником або будь-якою щільною натуральною тканиною та притиснути холодний компрес до ураженої шкіри. Спочатку це може здатися незручним, але це допоможе заглушити сильний біль, запевняє Кеньон.

Масаж

Із цим способом треба бути обережним: іноді масажувати суглоби не варто, краще навпаки дати їм спокій. Але якщо ваш лікар схвалив такий метод, то чому б не спробувати?

Виконуйте масаж акуратно, не повинно бути жодних болючих відчуттів при натисканні і навіть просто дотику. Можна робити його зі спеціальною маззю або зволожуючими кремами, але, знову ж таки, тільки зі схвалення лікаря.
Категорія: Народні поради | Переглядів: 149 | Додав: radymo | Теги: суглоби, біль, полегшення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]