phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:22
Як правильно одягати і знімати лінзи

 

На сьогоднішній день з’являється все більше різноманітних речей, які сприяють більш комфортному побуту сучасної людини. Менш ніж двадцять років тому активно стали використатися контактні лінзи для зору. Зараз вигідно, швидко, легко купити лінзи можна на https://contactlinza.com.ua/uk/

З даних статистики, в Україні проживають понад 15 % дітей, чоловіків і жінок, які погано бачать. Раніше для того, щоб ефективно допомогти таким людям, використовувались окуляри. Невеликі і легкі, вони достатньо швидко стали частиною побуту погано зрячої частини населення. Але це приладдя має ряд недоліків:

  • В окулярах незручно перебувати під дощем, снігом. Вони дуже швидко пітніють, з’являється постійна необхідність їх знімати, протирати.
  • Коли світить яскраве сонце, окуляри сліплять, відблискують.
  • Користуючись окулярами, необхідно постійно їх носити з собою, стежити, щоб вони не розбилися, не тріснули, щоб на них ніхто не наступив.
  • Існує багато речей, які в окулярах зробити неможливо або дуже складно, наприклад займатися активними видами спорту, екстремальними речами, навіть просто приймати ванну.
  • Багато людей відчувають себе невпевнено в окулярах, соромляться свого поганого зору, вважають такий вигляд негарним.

Тому, щоб огородити себе від зайвих незручностей, краще за все використовувати саме контактні лінзи. Існують варіанти з «-» та «+» по зору.

Для того щоб користуватись цим практичним засобом, треба вміти їх швидко та легко одягати та знімати.

Поради професіоналів

Для того щоб користуватися лінзами правильно, треба щоранку їх одягати, а на ніч знімати. Звісно, існують варіанти моделей, які треба знімати лише раз на тиждень або місяць, та їх небагато.

Для того щоб надіти лінзи треба виконати декілька нескладних етапів:

  • Добре помити руки, зняти косметику (для жінок). Витерти руки сухим рушником.
  • Відкрити одну з ємкостей контейнера. На кожній з них є помітки для лівого чи правого ока.
  • Пінцетом для лінз обережно дістати лінзу з контейнера та покласти на подушечку пальця.
  • Вільною рукою треба притримувати повіку, щоб не моргати.
  • Відтягнути нижню повіку вільним пальцем руки, якою тримаєте лінзу.
  • Впевнено і спокійно піднесіть лінзу до ока.
  • Вставте лінзу до ока, можливо вам буде простіше це зробити, коли ви дивитись вгору.
  • Коли лінза вже в оці, повільно опустіть повіки. Подивіться ліворуч і праворуч з закритими очима.
  • Повторіть процедуру з іншим оком.
  • Якщо ви одягли лінзи вперше, можете відчути невеличкий дискомфорт. Він швидко мине, якщо поводити оком, подивитись в різні боки.

 

Як правильно зняти лінзи

Щоб мати змогу очистити лінзи, зняти їх на ніч, треба це вміти. Існує декілька порад:

  1. Треба добре помити руки та витерти їх.
  2. Дивлячись угору, відтягнути нижню повіку середнім пальцем.
  3. Повільно наближайтеся до ока вказівним пальцем, доки не доторкнетесь до нижнього краю лінзи.
  4. Зруште її донизу на білу частину ока.
  5. Обережно стисніть її вказівним та великим пальцями.
  6. Повторіть процедуру з іншим оком.

Можна спробувати ще один спосіб. Починати знімати лінзи з краю ока, ближчого до скроні. Повільними рухами зробити на півколо та вийняти лінзу біля носа.

Якщо ви використовуєте лінзи на один день, то одразу їх викиньте. Лінзи на тиждень чи місяць треба скласти у відповідні ємкості контейнера з дизинфікуючою рідиною.

Інколи виникає неприємне відчуття, око сльозиться, червоніє. В таких випадках треба з початку використати краплі для ока, які додадуть рідини і допоможуть зняти лінзи швидко та безболісно.

Якою стороною тримати лінзи

Люди, які використовують лінзи, знають, що ці оптичні «помічники» мають сторони. Коли ви тримаєте лінзу на подушці пальця, то можете помітити, що з одного боку вона має вигляд «блюдця», а з іншого «чашки». Одягати лінзу треба з боку саме «чашки». Якщо ви взяли її іншим боком, треба обережно, щоб не пошкодити та не розірвати тонку і еластичну лінзу, вивернути її.

Якщо у процесі одягання лінза випадково впала, необхідно її ретельно промити рідиною.

Використання лінз – це дуже зручно і просто. Треба лише виконувати нескладні правила і ретельно стежити за її станом. Помітити лінзу неозброєним оком майже неможливо, вона прозора, маленька і легка. Людина, яка погано бачить, майже не відчуває різниці між окулярами та лінзами. В них зручно, комфортно. Сьогодні є такі моделі контактних лінз, які допомагають не тільки корегувати зір, а і змінювати колір очей.

Якщо у вас з’явились будь-які запитання, хочете оформити замовлення на придбання контактних лінз, отримати більш зрозумілу інформацію, обов’язково звертайтесь до фахівців нашого інтернет- магазину. Вони допоможуть з вибором необхідних лінз, рідини чи додаткового приладдя. Зв’язатися з ними можна по телефону або відправити запит на офіційному сайті.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1363 | Додав: adminA | Теги: лінзи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]