phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:36
Як правильно вибирати квіти в подарунок: 3 поради, які вам допоможуть

Секрети вдалого вибору квітів для будь-якого приводу ховаються там, де ви й не думали їх шукати. Консультанти виробника і мережі магазинів «Камелія» (https://camellia.ua/) поділяться цими маленькими хитрощами, про які вам навряд чи скажуть продавці квіткарень.

3 правила вибору квітів у подарунок

Источник фото: http://osobista.in.ua

1 – квіти повинні бути свіжими!

Лише свіжі квіти тішитимуть вашого адресата ніжним ароматом, красивими бадьорими листочками і пелюстками тривалий час.

Але не всі продавці добросовісно можуть порекомендувати вам саме свіжий, недавно зрізаний букет. Аби не піддатися обману й не зіпсувати настрій ні собі, ні адресатові, перевірте свіжість.

  1. Пелюстки свіжих квітів матимуть однорідний, свіжий, якщо так можна сказати, колір, а по їхніх краях немає темних чи коричневих плямок.
  2. Листки і пелюстки нещодавно зрізаної рослини пружні, м’ясисті, в них ще багато вологи. Якщо ж вона стоїть у вазі досить довго, то вони будуть ніби зневоднені, непружні, легко втрачатимуть форму.
  3. Свіжа рослина й пахне по-свіжому. Якщо ж вона стоїть уже кілька днів, ця свіжість запаху поступово втрачається. Натомість потроху з’являється запах тліну чи пожовклого листя.
  4. Зверніть увагу на стебло: якщо у тому місці, де рослина була занурена в воду, є темні плями, значить вона стоїть у воді вже давно, і таку ліпше не купувати.
  5. Листочки мають бути пружні та яскраво-зелені. Придивляйтесь до них уважно, адже вони перші видають несвіжість.

2 – надавайте перевагу природнім кольорам

Підфарбовані в неприродній колір квіти часто вирізняються нестійкістю, навіть якщо ви придбаєте свіжі. Тому відштовхуйтесь від конкретно вашої ситуації: чи вам важливіша така нестандартність композиції, чи її довговічність. Хоча підфарбовування квітів у нестандартні кольори вже стало певним мейнстрімом і потроху виходить з моди, на відміну від природних відтінків, що самі по собі красиві.

Окрім того, різноманітні блискітки на краях квітки можуть просто приховувати підв’ялі краї, – це ще один засіб маскування несвіжості, на який так легко купитися.

3 – дотримуйтесь етикету під час вибору

Источник фото: http://senpolia.org.ua

Ми не згадуватимемо забобони щодо «жовтих тюльпанів», адже це якось безпідставно й застаріло. Та й обмежень у виборі сучасна флористика, як правило, не має. Але.

  1. Червоні троянди прийнято дарувати лише своїй коханій жінці, адже вони є символом любові, відданості й пристрасті. Якщо ви даруєте їх чужій дружині чи дівчині, то висловлюєте неповагу до неї та її чоловіка.
  2. Якщо ви плануєте дарувати букет чоловікові, надавайте перевагу лаконічним квітам одного кольору на довгих стеблах.

І бонусна порада: довіряйте власному смаку та не бійтеся вибирати інтуїтивно. Адже ви в будь-якому разі асоціюватимете квіти з людиною, для якої їх вибираєте, і настроєм, із яким ви до неї йдете.

Категорія: Святкові поради | Переглядів: 1805 | Додав: radymo | Теги: Подарунок, квіти | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]