phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

08:39
Як правильно вибрати м’яку іграшку для дитини?

М’яка іграшка – це не лише миле м’якеньке звірятко, яке так приємно обійняти і з яким можна вигадувати найцікавіші ігри. Це друг вашого малюка, його охоронець і захисник його дитячого світу, саме він виробляє в малюкові милосердя, доброту, ніжність і навіть материнський інстинкт.

А магазин іграшок у Рівному BeSmart розповість вам, як вибрати безпечного, улюбленого і довговічного «друга» для вашої малечі.

Источник фото: http://novogrodovka-rada.gov.ua

Безпечна м’яка іграшка: основні поради щодо вибору

Розмір

Іграшка має бути такою, щоби малюк міг її обійняти, підняти, перенести, узяти з собою, лягти з нею спати. Дуже велика іграшка, що більша за саму дитину, часто може налякати малюка, та й гратися з нею буде незручно. Дитина часто хоче тягати свого м’якого друга з собою, і найулюбленіші іграшки, майже в усіх випадках, більш-менш компактні.

Колір

Іграшка повинна мати приємний недратівливий колір. Яскраво-червоні, а інколи кислотні звірята можуть підсвідомо дратувати малюка. В той же час, уникайте нудних і брудних кольорів.

Надавайте перевагу яскравій і приємній для сприйняття кольоровій палітрі.

Запах

М’яка іграшка може мати слабкий запах нової тканини чи приємний натуральний запах, але, в жодному разі, не хімозний.

Ворс, його довжина і міцність

Іграшки з м’яким ворсом завжди приємні й лагідні на дотик. Перевірте ворсинки, акуратно посмикавши звірятко за шерсть: вони повинні міцно триматися й не вилазити.

Також перевірте стійкість барвника і потріть трошки ворсу між пальцями. Ще краще – зробити це за допомогою білої серветки. Слідів фарби не повинно залишитися.

І ще один важливий нюанс – довжина ворсу. Чим він довший, тим більше пилу збирає іграшка. Якщо малюк схильний до алергії, надавайте перевагу іграшкам з коротким ворсом або без нього взагалі. Також ворсиста іграшка має бути зручною в догляді і, зокрема, пранні.

Якість швів

Уважно придивіться до швів. Вони якісні, якщо вони рівні, акуратні, з них не стирчать нитки, біля них не розлазиться тканина, і всі прошиті місця цілі. Особливу увагу звертайте на місця з’єднання основних деталей: голови, тулуба, ручок, ніжок.

Якщо в іграшці є тверді деталі для створення каркасу, вони не повинні проступати. Промацайте іграшку: ви не повинні натикатися на гострі та колючі частини.

Наповнювач і його якість

Від наповнювача залежить довговічність іграшки, особливості її прання і вага. Найбільш екологічно чисті синтетичний пух і штучне хутро. Але й ці матеріали можуть бути різними у різних іграшках. Тому рекомендації щодо прання читайте на етикетці. Зручно, коли іграшку можна попрати в пральній машині: на це варто звертати увагу ще під час покупки, аби потім не мати клопоту з пранням.

Великий вибір іграшок у Рівному за приємними цінами ви знайдете в магазині BeSmart.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 669 | Додав: radymo | Теги: Вибір, дитина, іграшка, м’яка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]