phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:14
Як продовжити життя на десять років - названі способи
  За даними дослідників, у щасливих людей ризик передчасної смерті знижується майже на чотири відсотки.

Американські вчені назвали спосіб продовжити життя на десять років. Дослідження опубліковане на сайті Національної медичної бібліотеки США.

Фахівцями були проаналізовані причини смерті і способи життя літніх чоловіків і жінок в 11 європейських країнах. В результаті вони прийшли до висновку, що правильне харчування, відсутність стресу, а також відмова від куріння й помірне вживання спиртних напоїв можуть збільшити тривалість життя людини на десять років.

Дослідники радять дотримуватися середземноморської дієти, оскільки вона багата фруктами, овочами і цільно-зерновими. Таке харчування знизить ризик серцево-судинних і онкологічних захворювань, метаболічного синдрому та погіршення роботи мозку.

При відмові від куріння і помірному вживанні алкогольних напоїв ризик смерті знижується на 17-18 відсотків, відзначили вчені. Також позитивний вплив на тривалість життя надає відсутність стресу. За даними дослідників, у щасливих людей ризик передчасної смерті знижується майже на чотири відсотки.

Фахівцями були вивчені способи життя 1507 чоловіків і 832 жінок в період між 1988 і 2000 роками.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 358 | Додав: adminA | Теги: продовження життя на десять років, Способи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]