phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

23:04
Як сімейне життя позитивно впливає на людей - вчені пояснили

 

Масштабне дослідження показало, що у людей, які ніколи не вступали в шлюб, ризик старечого недоумства на 42 відсотки вище

Такі дані вдалося отримати завдяки аналізу історій хвороб понад 800 тисяч людей, пише Еспресо з посиланням на Science Alert.

Після дослідження 812 047 історій хвороби, команда виявила, що для одинаків розвиток старечого недоумства на 42% більш імовірний, ніж для осіб, які перебувають у шлюбі.

Для вдівців цей показник був на 20% вище, ніж для людей, які залишалися в шлюбі під час досліджень.

Вчені підкреслюють, що не можуть робити однозначних висновків щодо причин захворювання, але соціальна ізоляція дійсно грає роль в розвитку деменції або старечого недоумства.

Що стосується сімейного життя, воно дає кілька відчутних переваг: приємне спілкування, турботу про здоров'я, соціальну та фінансову підтримку.

Таким чином, когнітивні функції людини захищає не саме одруження, але умови сімейного життя.

Робота під керівництвом психіатра Ендрю Соммерлада з Університетського коледжу Лондона, об'єднала дані 15 досліджень про людей зі США, Європи, Південної Америки та Азії.

 

Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 884 | Додав: adminA | Теги: позитивно, сімейне життя, Люди, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]