phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:34
Як сон без одягу впливає на здоров'я з'ясували вчені
сон Деякі люди вважають за краще спати без одягу і вважають, що такий спосіб може покращити здоров’я та самопочуття, у тому числі сприяти репродуктивному здоров’ю. І дослідження вчених це підтверджують.

Вчені вважають, що сон голяка може позитивно вплинути на здоров’я і самопочуття, а також на зв’язок з партнером і самооцінку.

За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань, дорослі повинні спати щонайменше 7 годин щоночі, проте лише третина може виділяти на сон такий час — у більшості на це не вистачає часу. Позбавлення сну є серйозною проблемою через те, як це може негативно позначитися на здоров’ї. Наприклад, недосипання збільшує ризик серцево-судинних захворювань та діабету, збільшити рівень цукру та холестерину в крові, викликати ожиріння та гіпертонію.

При цьому фахівці з’ясували, що сон без одягу дає змогу зменшити такі метаболічні ризики. Про це, зокрема, йдеться у науковій статті, опублікованій у журналі Diabetes Care.

У жінок сон оголеною може сприяти загальному покращенню здоров’я. У чоловіків сон без одягу здатний позитивно вплинути на фертильність.

"Голий" сон може позитивно вплинути на здоров’я та зовнішній вигляд вашої шкіри, оскільки вночі відбувається процес її регенерації.

При цьому поганий сон перериває такий процес, через що активізується гормон стресу. Це може призвести до того, що шкіра стає сухою, тьмяною або схильною до акне.

Сон без одягу також позитивно впливає на стосунки пари та самооцінку. Якщо ви спите без білизни з іншою людиною, це може посилити почуття задоволення та зв’язку між парами, кажуть вчені.

Партнери, які проводять час у тілесному контакті, з більшою ймовірністю почуватимуться менш напруженими та ближче. Контакт шкіра до шкіри вивільняє гормон окситоцин, який є гормоном гарного самопочуття, що сприяє відчуттю безпеки та кохання, зменшуючи занепокоєння.
Категорія: Сексуальні та інтимні поради | Переглядів: 185 | Додав: radymo | Теги: Вплив, здоров'я, сон, одяг | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]