phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:52
Як тривалі святкування впливають на мозок людини

 

Британські вчені провели дослідження щодо впливу свят на людський організм. Виявляється, веселі застілля, велика кількість алкоголю і надмірне вживання їжі не проходять безслідно.

Під час святкування настрій підвищується за рахунок підвищення двох гормонів - дофаміну (речовина, яка передає емоційну реакцію і дозволяє відчувати емоцію) та серотоніну (медіатор гарного самопочуття). Вони сприяють позитивному настрою, передає sundaynews.inf.

Крім того, у період свят люди відчувають стрес від того, що все треба встигнути і підготувати. Пошук подарунків також додає напруги і здатен погіршувати настрій, кажуть науковці.

Під час дарування подарунків у мозку людини відбувається викид ендорфінів - гормонів щастя. Вони приводять людину у стан задоволення і блаженства.

Приємна компанія сприяє виробленню в людському організмі окситоцину - гормону ласки. Між людьми виникають відносини, схожі на материнське почуття стосовно дитини.

Однак від переїдання відбувається зв'язок між гіпоталамусом та імунною системою. Це призводить до запальних процесів в організмі. Вчені застерігають від надмірності в їжі, оскільки є ризик згодом захворіти на діабет.

Категорія: Святкові поради | Переглядів: 1154 | Додав: adminA | Теги: Вплив, святкування, мозок людини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]