phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:48
Як уникнути передчасної смерті - знайшли спосіб

 

Вчені Університету Східної Фінляндії довели, що їжа з високим вмістом омега-6-ненасичених жирних кислот здатна знизити ризик серцево-судинних захворювань і передчасної смерті.

Дослідники визначили рівні жирних кислот в крові 2480 чоловіків у віці від 42 до 60 років. За 22 роки спостереження померли від хвороб 1143 людини. Виявилося, що ризик передчасної смерті був на 43% нижче у тих людей, у кого в організмі була найвища концентрація лінолевої кислоти. Про це повідомляє EurekAlert!

При цьому зменшувалася ймовірність розвитку серцево судинних-захворювань, а також інших небезпечних для життя станів здоров’я за винятком раку. Схожий, але більш слабкий ефект надавала арахідонова кислота.

Рівень лінолевої та інших омега-6-ненасичених жирних кислот визначається раціоном харчування людини. Зокрема, джерелом лінолевої кислоти є рослинні масла, горіхи і насіння.

Вважалося, що ненасичені жирні кислоти, незважаючи на їх благотворний вплив, є причиною ряду хронічних захворювань. Це пояснювалося тим, що лінолева кислота в організмі людини перетворюється в арахідонову, яка, в свою чергу, є попередником сполук, що сприяють запаленню.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 960 | Додав: adminA | Теги: спосіб, уникнути передчасної смерті | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]