phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:08
Як вибрати акварельні фарби?
Акварель вважають достатньо складною технікою, але вона відрізняється неповторним характером і шармом. Художники використовують акварельні фарби для написання картин, в яких передаються емоції людей, зображуються природа, тварини та населені пункти. Існують десятки брендів і видів акварелі, але навіть новачкам спеціалісти рекомендують віддати перевагу професіональному набору акварельних фарб. З якісним матеріалом набагато легше працювати, тому він не розчарує ні початківців, ні досвідчених художників. Одного набору вистачить на достатньо довгий проміжок часу через економічність використання.


 
Акварель - це водорозчинна клейова фарба, яка складається зі спеціальної смоли та подрібненого пігменту. При розчиненні у воді утворюється унікальна плівка тонкого шару пігменту. Для того, щоб зрозуміти, якісна акварель чи ні, необхідно звернути увагу на текстуру фарби після висихання. Частки пігменту повинні бути майже непомітними й не мати неприємного запаху.

Види та розміри акварельної фарби

Кожен художник серед різноманіття акварельних фарб зможе знайти найбільш вдалий варіант. Популярністю користується матеріал у формах: фарба у кюветі, тюбику, рідка акварель, пастель і акварельний олівець. Також потрібно звернути увагу на розміри фарби. Кишенькові набори підійдуть для митців, які звикли працювати під час прогулянок чи поїздок. Для роботи в студії зручнішим буде більш габаритний набір акварелі.

Початківцям рекомендують спочатку придбати простий набір фарби у кюветі, до складу якого входить 12 кольорів. Після перших вдалих експериментів можна починати інвестувати в складніші матеріали.

Характеристики акварельних фарб

При виборі акварелі слід звернути увагу на такі показники:

1. Якість

Цю характеристику акварельних фарб визначають по деяких основах, а саме: кількість пігментів, які використовуються, рейтинги світлостійкості та прозорості, а також зернистість фарби. Отримати цю інформацію можна на етикетці акварелі чи на сайті виробника.

Початківцям слід обрати фарби, які, згідно вище описаним показникам, відповідають наступним критеріям:
  • * прозорість;
  • * один пігмент;
  • * низька зернистість;
  • * висока світлостійкість.

2. Довговічність

Цей показник визначається за допомогою того, скільки акварельна фарба здатна витримувати вплив вологи та світла без затемнень, вицвітання чи зміни кольору. На пакуванні матеріалу дану характеристику називають світлостійкістю. Потрібно шукати акварель з високим рейтингом довговічності.

3. Колір

Художникам, які тільки починають свій шлях, необхідна базова палітра кольорів, щоб зрозуміти, потрібні додаткові відтінки чи ні. Спочатку можна користуватися набором із шести основних кольорів, серед яких будуть прохолодні та теплі варіанти червоного, жовтого і синього. Для того, щоб отримати повний спектр відтінків, можна їх змішувати. Слід звернути увагу на те, що у різних брендів назви відтінків акварельної фарби можуть відрізнятися.

4. Прозорість

Акварель цінується за прозорість, тобто здатність світла проходити крізь фарбу й відбиватися від білої поверхні полотна. За допомогою цього створюється прекрасний люмінесцентний ефект. Спочатку можна придбати непрозорі фарби, бо це не буде мати великого значення на початку творчого шляху. З практикою прийде розуміння того, як правильно використовувати прозорість у роботах, щоб їх покращити. Цей показник важливий, коли йдеться про нашарування.

Придбати фарби ви можете в художньому інтернет-магазині: https://sennelier.com.ua/
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 371 | Додав: radymo | Теги: акварельні, фарби | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]