phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:35
Як відновити втрату пам’яті - лікарі
втрата пам’ять Нескладні дії, які підказали лікарі, допоможуть захистити мозок від дисфункції та зберегти міцну пам’ять.

Людині дуже важко навіть із звичайною забудькуватістю. Що ж робити, якщо пам’ять погіршується настільки, що втрачається зв’язок із тим, що відбувається?

Вчені розробили методику, яка допомагає зміцнювати та тренувати пам’ять, щоб ніколи не дізнатися про амнезію.

Наслідуючи рекомендації фахівців, можна без зусиль виконати певні дії, які легко поєднувати зі звичайною щоденною діяльністю.

По-перше, слід скоригувати харчування, додавши до раціону овочі, фрукти, ягоди та продукти, що містять Омега-3 жирні кислоти. Це значно підвищить працездатність мозку.

По-друге, важливим є контроль над негативними емоціями, які підвищують ризики різних психічних захворювань і, як наслідок, призводять до втрати пам’яті. Стрес негативно впливає на центр мозку — гіпокамп, який відповідає за трансформацію короткострокових спогадів у довгострокові.

Рутина, одноманітність та монотонна робота, навпаки, провокують зниження працездатності мозку та сприяють втраті пам’яті.

Фізичні навантаження, активний відпочинок та якісний сон дають мозку розвантаження і після цього стимулюють його продуктивність.

Найкращою вправою для мозку лікарі вважають гру в асоціації. Вибудовування логічних ланцюжків знадобиться і в тому випадку, коли потрібно запам’ятати складну та незрозумілу інформацію.

Вчені звертають особливу увагу на читання. Розвивати мозок новою інформацією та тримати його постійно в тонусі – найкращий спосіб профілактики збоїв та зміцнення пам’яті.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 173 | Додав: radymo | Теги: Втрата, відновлення, пам’ять | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]