phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:12
Як виховати щасливого сина - 20 порад

 

Мами, порівняно з татами, завжди більш ретельно підходять до питання виховання дитини. І якщо з вихованням дівчинки у мам практично все виходить інтуїтивно і вони розуміють одна одну з півслова і півпогляду, то з хлопчиками буває не так просто.

Ось 20 порад для виховання щасливого сина, якими поділилися мами хлопчиків:

1. Відповідайте йому, коли він запитує «Чому?». Відповідайте йому, або шукайте відповідь разом. Покажіть йому, де можна знайти відповідь (запитати у тата, бабусі, дідуся, або знайти в інтернеті). Поставте йому зустрічне питання, щоб він сам почав думати. Якщо коли-небудь йому буде соромно запитати вас про щось, він буде знати, де шукати відповідь.

2. Захоплюйтеся його інтересами – дізнайтеся про всі тонкощі футболу і вивчіть імена його улюбленої команди. Вивчіть всі пісні улюбленої групи, усвідомте різницю між Гриффиндором і Слизерином, або навчіться малювати панд … Будьте активним учасником його життя, а не стороннім спостерігачем.

3. Дайте йому можливість допомагати іншим. Існує велика різниця між тим, щоб дати можливість допомогти, і тим, щоб змусити допомогти. Давати можливість – це запалювати вогник у серці, який одного разу перетвориться на велике багаття і освітить весь світ. Будьте прикладом самі – допомагайте один одному і допомагайте іншим.

4. Поясніть йому, що досягти досконалості допомагає практика. Це стосується не тільки спорту або музики, а й всього в житті. Виховуйте правильні звички, які допоможуть вже дорослому чоловікові з легкістю впоратися з усім в житті.

5. Дайте йому можливість зіпсувати ті речі, які він все одно зіпсує. Якщо ви будете засмучуватися кожен раз, коли ваш хлопчик приходитиме додому в брудному і порваному одязі, ви вступатимете в безнадійну боротьбу. Не зліться даремно – хлопчики пізнають світ, лазячи по деревах і парканах, стрибаючи в калюжі. Це нормально.

6. Навчіть свого сина виражати словами те, що він відчуває. Малюк може кричати від відчаю, ховатися від збентеження, кусатися від хвилювання і плакати від страху. Поясніть йому, що це емоції, які диктують тілу, як себе вести. Коли він виросте, то буде знати різницю між злістю і збентеженням, між розчаруванням і горем, навчиться справлятися зі своїми емоціями і виражати їх грамотно.

7. Дайте йому що-небудь, щоб звільнити енергію – барабани, боксерську грушу, відкритий простір, воду, або собаку. Дайте йому що-небудь, щоб він міг «скаженіти» і «сходити з розуму» – інакше він буде використовувати щось ваше.

8. Вийдіть разом на вулицю. Вимкніть телевізор, вимкніть відеоігри, покладіть телефон на зарядку і заховайте фотоапарат. Просто вийдіть на вулицю і слідуйте за своєю дитиною, дивіться на неї, досліджуйте її реакції, задавайте питання. Це схоже на магію, спробуйте.

9. Будьте. найголовнішим фанатом своєї дитини. Швидше за все, ви не раз засоромите свого сина тим, що почнете виконувати пісні його шкільної рок-групи або будете показувати його дитячі фотографії дівчаткам, збирати найбезглуздіші грамоти, нагороди та досягнення, писати в своєму блозі про те, що у нього проблеми в школі і так далі. Швидше за все, він одного разу скаже вам: «Досить, мамо, зупинись». Але він буде знати, що є принаймні одна людина, яка ЗАВЖДИ вболіває за нього.

10. Навчіть свого сина прибирати за собою, готувати, прати шкарпетки і прасувати сорочки. Можливо, йому ніколи це не знадобиться, але одного разу його дружина буде вам вдячна.

11. Читайте йому і разом з ним. Діти стають читачами на колінах своїх батьків. Дитина повинна бачити, що ви теж читаєте. Розповідайте йому про свої улюблені книги і героїв. Поясніть йому, чому так важливо читати, і читайте разом, а потім обговорюйте, додумуйте, фантазуйте, малюйте улюблені казки – вчіть сина висловлювати точку зору.

12. Заохочуйте його до танців! Музика, ритм і танець – це універсальна мова, зрозуміла всім. А вільне володіння своїм тілом – необхідне вміння для гармонійного розвитку.

13. Переконайтеся, що поруч з ним є приклади хороших людей – розумних, сміливих, сильних, талановитих і чесних. Розповідайте йому про великих письменників, мандрівників, дослідників, науковців, художників, фотографів. Про те, як вони жили і чого їм коштувало досягти успіху. І про те, що внутрішня краса часто важливіша за зовнішню.

14. Навчіть сина хороших манер: говорити «спасибі» і «будь ласка», подавати руку жінкам, пропонувати допомогу, поступатися місцем та ін. Це зробить світ навколо кращим.

15. Дозвольте йому в що-небудь вірити. Ваш хлопчик не раз буде відчувати страх або тривогу, біль чи горе, або він просто потребувати вас тоді, коли вас не буде поруч. Дайте йому те, до чого він може звернутися, коли відчує себе самотнім, щоб він знав: він ніколи не буде самотнім. Ніколи.

16. Навчіть його того, що іноді треба бути дуже ніжним – до маленьких дітей, тварин, рослин і почуттів інших людей.

17. Дозвольте йому програвати. Як би не хотілося, ваша дитина не зможе бути переможцем завжди. І це добре, тому що іноді життя – це речі, від яких ми всіма силами намагаємося вберегти наших дітей. Але ця практика стане в нагоді йому пізніше, коли він програє знову (і знову, і знову, і знову …). Навчіть його того, що іноді він виграє, а іноді програє. Але це не означає, що треба здаватися.

18. Нехай тато навчить його найголовніших речей. Якщо ви дозволите татові бути задіяним у процесі виховання дитини з самого початку, з часом у сина сформується правильна думка: його тато знає ВСЕ НА СВІТІ. Ви завжди будете коханою мамою, але тато для хлопчика – це особлива людина, яка знає відповіді на всі запитання.

19. Збудуйте йому фортецю. Киньте на підлогу диванні подушки, підсуньте один до одного стільці, накиньте на них кілька ковдр – і ваша вітальня перетвориться на «печеру чудес». Це важлива інформація про те, що кожна звичайна річ має внутрішній потенціал, щоб стати чарівною.

20. Цілуйте і обіймайте його! Будь-яка мама синів скаже вам, що маленькі хлопчики дуже ніжні. Вони можуть бути дикою і руйнівною силою протягом усього дня, але є такі моменти, коли вони дуже добрі, ніжні і чутливі. Не бійтеся цього – хлопчики дуже сильно потребують любові!

Коли малюк вчиться ходити, він відходить від вас всього на кілька кроків, а потім повертається. Потім трохи далі, і знову біжить до вас … Коли він навчиться малювати, він чекатиме на вашу горду посмішку. Коли навчиться читати, він буде 20 разів читати одну й ту саму книгу вголос, бо мама буде його захоплено слухати і 20, і 50 разів. Коли він буде грати футбол – він буде шукати ваше обличчя на трибуні.

Навіть коли він виросте і в його житті з’явиться нова жінка і новий будинок, ви все одно будете його мамою. Чимось постійним і незмінним, як сонце. Найголовніше, що повинен знати ваш син – це те, що він завжди у вашому серці, а все решта, як кажуть, додасться.

Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 1241 | Додав: adminA | Теги: виховати щасливого сина - 20 порад | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]