phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:24
Як витягнути кліща?

Ви маєте розуміти, що вірогідність захворіти на кліщовий енцефаліт, бореліоз та інші інфекції, що передаються з кліщами, залежить від кількості вірусу, що потрапив під час укусу комахи. Чим раніше ви заберете паразита, тим краще.
Кліщів зручно забирати вигнутим пінцетом
або хірургічним затискачем, хоча може підійти і будь-який інші щипці. При цьому комаху треба захопитии ближче до хоботка, потім обережно підтягуйте, підкручуючи навколо своєї осі в зручну сторону. Зазвичай, через 1-3 оберти кліщ витягується повністю разом із хоботком. Якщо ж паразита спробувати висмикнути, швидше за все відбудеться розрив.

Забирати кліща треба дуже обережно, не здавлювати тільце щоб не видавити часом в ранку збудників хвороби. Важливо не розірвати кліща при видаленні – частинка, що залишиться в шкірі може викликати запалення або нагноєння. При цьому треба врахувати, що при відриванні голівки кліща процес інфікування може продовжуватись, так як в слинних залозах і протоках присутня значна кількість вірусу кліщового енцефаліту.

Якщо при видаленні комахи голівка таки відірвалась, вона має вигляд чорної крапки, місце просмоктування протирають ватою або бинтом з спиртом, а далі видаляють шматочок стерильною голкою так, ніби ви забираєте звичайну скалку.

Проте, не мають під собою ніякого підґрунтя видумані пораді і їх дотримання може бути просто небезпечним для життя. Наприклад, версія, що для кращого видалення місце треба змастити олією. Можливо це і перекриє дихальні отвори кліща і він помре, але при цьому так і залишиться в шкірі.

Після видалення кліща, шкіру в місці його присмоктування обробіть йодом або спиртом.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1548 | Додав: adminA | Теги: Як витягнути кліща? | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]